Wat mag beslist niet weg uit de kast

Ik ben voor mijn klanten weer een hoop kasten aan het opruimen.

De vraag is altijd wat moet blijven en wat kan nu echt (eindelijk) weg?

Ik moet altijd goed op de hoogte zijn van modetrends en kleurentrends, want dat is belangrijk voor mijn werk als kleurstyliste.

 

Ik behoed mijn klanten graag voor het weggooien van zaken, die juist weer in de mode komen. Dat wil zeggen 'als het iets toevoegt aan hun individuele stijl'.

'Just because it’s in, you don’t have to be in it'. Vandaar dat een individueel kleur- en stylingconsult de echte aanrader is en blijft.

Bij het betere opruimwerk hou je alleen die items over die echt iets aan je toevoegen. Less 'blijft more' namelijk, maar dat wist je diep van binnen al.

Maar wat mag dan beslist niet weg

Alles wat te maken heeft met vintage en designervintage. Maar vooral ook de zaken die we geërfd hebben van die gekke tante. Oude bontjes (liefst antiek of fake), geborduurde tassen, kettingen, zijden shawltjes, dat gekke avondtasje en ga zo maar door, want dat maakt die Donna Karan jurk nu juist zo onderscheidend!

Maar ook dat designjurkje met die iets te brede schouders, alles wat blauw is (blauw blijft), die oversized jas,
die zijden pyjama, dat slipje met kant, maar ook dat leren jasje waarmee je nog naar dat concert van Prince geweest bent.

Je vindt waarschijnlijk nog een schat aan mode in je eigen kasten, want al deze zaken kun je creatief toepassen in je eigen modebewuste verschijning, zowel zakelijk als privé! Overigens wordt 'oud' zeer belangrijk.

Bling bling is nu definitief van het toneel aan het verdwijnen en vooral zakelijk een absolute 'NO'.

Wat kan wel weg

Alle zaken die qua kleur en stijl niet (meer) bij je passen. Als het goed is, tenminste als je slim gekocht hebt de afgelopen tijd, dan hou je een stevige basisgarderobe over, van een goede kwaliteit.

Deze ga je 'opleuken' met up-to-date items en accessoires. Ben je niet (meer) tevreden over de kleur en de schnitt, dan moet het toch echt je kast uit. Ja echt wel!

Wil je nooit meer een miskoop? Voor meer informatie over persoonlijke kleur- en stylingconsulten lees je in mijn biografie waar je terecht kunt.

Voor het liefdevol doch kordaat opruimen en opnieuw indelen van je kasten trouwens ook!

Voor meer informatie: stralend.me

Gerelateerde artikelen

FemNa40