Markante mode

Expressieve vormen: niet iedereen durft het aan. Toch zijn uitgesproken shapes op een toegankelijke manier te dragen, door goed te combineren. Op het werk steek je de handen uit de oversized mouwen, want tops en blouses hebben wijde, bolle of pofmouwen.

 

Draag een top van een stevige stof zoals neopreen, voor een opvallend profiel. De trend is expressief van vorm, maar minimalistisch van kleur. Combineer uni’s met elkaar voor een strakke shape. Kies bijvoorbeeld voor een grijze of zilverkleurige top en draag deze op een frisse witte pantalon. Door de slimfit en tabs toelopende broekspijpen valt de vorm van de top nog meer op. Eenvoudige schoenen in een knalkleur, zoals balerina’s, loafers of brogues in felgeel, maken het tot een zomerse work look.

Bij trend Shape Shifter staat het spelen met vormen centraal. Door een strakke transparante top te dragen onder een oversized tuniek of jurk wordt de vorm van de jurk extra benadrukt. De jurk zit strak rond de schouders en loopt wijd uit naar onderen: een opvallende klokvorm die ook nog eens heerlijk zit, want je kan je er vrij in bewegen. Een klokjurk loopt wijd uit vanaf de taille en zorgt dus voor meer volume rondom de billen en heupen. Je silhouet wordt er dus niet slanker van, maar door er een strakke top onder te dragen, het haar op te steken en sieraden achterwege te laten blijft de look clean en strak, en win je optisch aan centimeters. Met (plateau) hakken voeg je nog een aantal centimeter toe. Draag een panty in (bijna) dezelfde kleur als de jurk. De schoenen – mét hak – mogen contrasteren.

Links & Rechts, Work: Grijze top Bruuns bazaar, witte pantalon Summum, neongele loafers Atelier de Saparto.

Bron: Perscentrum Mode
 

FemNa40