Modetrend Shape Shifter

Bij modetrend Shape Shifter van Perscentrum Mode ben je de beeldhouwer van jouw eigen silhouet. Leg de nadruk op je schouders, taille of heupen en speel met het contrast tussen slanke en volumineuze silhouetten.

 

Ga je voor een oversized jurk of een boxy jasje op een strakke pencilskirt? Shape jij jezelf in een XXL vest met bolle of vlindermouwen? Voeg volume toe en verander van vorm! In stevige materialen als neopreen en met uni kleuren zoals wit, beige, geel, groen, blauw, zwart of grijs staat vooral het silhouet in de spotlights. Turn up the volume!

Inspiratie – Specifieke shapes in de spotlights

Naast kleuren en materialen is er onder modeontwerpers veel aandacht voor vormen. Dat er een vormenstudie gaande was bleek tijdens de catwalkshows, met spannende silhouetten en markante shapes. Vaak was daarbij alle aandacht gericht op één bepaald lichaamsdeel, zoals de schouders of de heupen. Lanvin en Fendi zetten de schouders in de spotlights; de eyecatcher van de outfits. Jill Sander, Marni, Celine en Balenciaga toonden boxy en oversized vormen, gecombineerd met slanke en strakke lijnen. We zien veel wijde of bolle mouwen, brede of juist afhangende schouders en flounces: grote strips met plooien. Jurken met deze XXL ruches waren te zien bij Chloé, ACNE en Balenciaga. Markant? Jazeker! Je hebt er dus een beetje durf voor nodig. De Shape Shifter look is, ondanks de in het oog springende vormen, toch in balans. Kledingstukken zijn clean en minimalistisch van kleur en algehele vorm. Outfits worden namelijk in uni’s uitgevoerd; geen prints, dessins of kleurcombinaties. Geheel in geel, grijs of groen of van top tot teen in blauw, beige of bordeaux, dé kleuren bij deze trend. Kom uit je comfort zone én stap in een nieuwe: de shape shifter trend is namelijk draagbaar, modisch, markant én comfortabel!

Foto's Oversized op de catwalk bij links Jill Sander enrechts Marni

Bron: Perscentrum Mode

FemNa40