Trend Graphic Designer

Bij Modetrend Graphic Designer zoeken we de grens op tussen twee- en driedimensionaal. Door te spelen met lijnen in je outfit zorg je voor optische illusies en dynamiek. Ontwerpers lieten zich inspireren door architectuur, kunst en design. Zwart-wit, lijnen, ruiten en het schaakbordpatroon spelen hierin een belangrijke rol. Deze patronen zien we terug op pencilskirts, pantalons, pakken en jurkjes. Modetrend Graphic Designer blijft niet binnen de lijntjes maar bepaalt zelf de lijn. Think outside the box!

 

Inspiratie: een streepje voor!

Grafische mode heeft een streepje voor! Letterlijk, want strepen, ruiten en het schaakbordpatroon zijn volop aanwezig in het modebeeld. De collectie van Jil Sander brengt een hommage aan Piet Mondriaan, bekend van zijn geometrisch-abstracte kleurvlakken. Bij de show van Louis Vuitton kwamen grafische kunst en mode letterlijk bijeen. De catwalk werd ontworpen door de Franse Daniel Buren, bekend van zijn grafisch kunstwerk Les Deus Plateux, op de binnenplaats van het Parijse Palais-Royal. Mini-jurkjes van Chanel zorgen voor het moiré-effect: verschillende patronen over elkaar, die soms bijna lijken te bewegen. Dynamisch Design! De populaire colour block krijgt een twist met trendkleur geel. Strepen overheersen, maar let op: ze worden niet nautisch maar minimalistisch en abstract toegepast. Lines rule!

Vrouwen – Dynamische dame in lijnenspel

Met de Graphic Designer trend gaan we alles behalve saai de deur uit! In een jurk met lijnenspel ben je de dynamische dame op de werkvloer. Patronen maken optisch volumineus, dus kies zorgvuldig en leg het accent op de taille. Een lange jurk is dé must have voor deze zomer, lekker om luchtig in langs de boulevard te flaneren. Door één brede horizontale baan in de taille lijkt deze slanker. Door het lange zwarte rokgedeelte lijken de benen langer. Met een gestreept jasje leg je het aandacht aan de bovenkant van het silhouet. Draag er plateau hakken of zomerse sandaaltjes onder, in trendkleuren electric blue of geel. Gaat het onderweg regenen? Op typische Nederlandse (regenachtige) lentedagen is een gestreepte trenchcoat een uitkomst én eyecatcher. Trendy en regen-proof! Graphic Designer is niet alleen zwart-wit, bij deze trend mag je kleur bekennen! Kies voor een hemelsblauw pak met subtiel lijnenspel. De zwarte banen op de broek en revers van het jasje maken het tot een grafische look. Combineer dit damespak met een uni blouse of gestreept shirt. Speel subtiel met grafische patronen!

Foto's links: Sfeerbeeld: Jurk Mina UK, schoenen met sleehak Geox. Rechts: Gestreept jasje met ritssluiting Esprit, Blousje en broek 10 feet.

Bron: Perscentrum Mode

FemNa40