Wat kan lingerie voor jou betekenen?

Lingerie is in Nederland nog steeds een ondergeschoven kindje.

Wist je dat maar liefst 75% van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt?

 

Er zijn veel factoren die invloed op je figuur kunnen hebben zoals: gewichtsschommelingen, zwangerschap of het ouder worden. Gemiddeld heeft een vrouw 6 keer een andere maat nodig in haar leven! Ik geef altijd als advies: laat regelmatig je borsten door een professional opmeten zodat jij altijd je juiste maat weet!

Er is voor elke type vrouw de juiste lingerie. Het vinden van de juiste lingerie begint bij het bepalen van de juiste maat en het model. Elk model heeft een ander effect op je lichaam. Het kan je borsten kleiner of juist groter laten lijken, dichter bij elkaar brengen of scheiden en ze liften. Wat voor effect wil jij bereiken?

Welke cup?

De voorkeur voor soft of harde cups is heel persoonlijk voor de één is soft beter en voor de andere is hard beter. Laat je hiervoor adviseren door een professional en kijk zelf als jij je bh aanhebt, wat het voor je doet en wat voor (mooie) ondersteuning de bh je geeft.

Waar moet je op letten bij de broekjes

Wist je dat ruim 45% van de broekjes in een verkeerde maat wordt gekocht? De maatvoering bij broekjes is gelijk aan de maatvoering van je kleding. Het is wel zo dat dunne soepele stoffen van een broekje net iets anders kunnen vallen dan wat steviger stoffen.

Ik adviseer dan ook altijd pas je broekje aan om zo een teleurstelling te voorkomen. De voorkeur voor je broekje is ook heel persoonlijk. Er zijn diverse modellen te verkrijgen zoals: hoogmodel, heupmodel of een string,
maar ook met of zonder kant! Draag wat voor jouw het lekkerste  zit!

Waarom draag je corrigerend ondergoed?

Dat kan zijn om het lichaam meer te stroomlijnen, vetrolletjes te verbergen, cellulitis valt niet meer op maar het kan ook toegepast worden om bijvoorbeeld de billen of borsten wat te liften. Een ander voordeel van corrigerend ondergoed is dat je geen naden ziet.

Corrigerend ondergoed is al lang niet meer het stugge en huidskleurige ondergoed wat wij van vroeger kende. Tegenwoordig wordt corrigerend ondergoed van dunne en elastische materialen in diverse mooie kleuren gemaakt.

Je kunt naast corrigerend ondergoed ook shapewear kopen. Het heeft hetzelfde effect als corrigerend ondergoed, maar het zijn complete kledingstukken die geschikt zijn voor het hele lichaam.

Denk daarbij aan een lange broek, jurkje of panty. Shapewear draag je onder je kleding. Shapewear heeft als voordeel dat je lichaam slanker en strakker lijkt.

Nog enkele tips

Voor het sporten heb je extra stevigheid nodig en dit vergt dan ook een ander soort bh. De sport-bh is hier speciaal voor gemaakt en geniet altijd de voorkeur. Overigens geldt hier ook: neem de juiste maat bh.

Lingerie was je op de hand of in een speciaal waszakje dat je o.a. in de lingeriewinkel kunt kopen. In principe was je lingerie altijd op 30 graden.

Als je een bh gaat kopen, denk er dan aan om het buitenste haakje aan te houden. Mocht het nodig zijn dan kun je altijd nog je bh een paar centimeters strakker zetten.

Conclusie

Zomaar een bh kopen omdat jij het model zo leuk vindt, is eigenlijk geen optie, het kan het effect van mooie lingerie onderuit halen. Verder is het van belang om regelmatig je borsten op te laten meten om er zo zeker van te zijn dat jij nog steeds de goede maat bh draagt.

Van mooie en goedzittende lingerie krijg je zelfvertrouwen dus het spreekt voor zich dat je altijd de juist maat draagt! Want een verkeerde maat werkt dus altijd in je nadeel en dat is zonde van je uitstraling!

Look good….feel better!

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40