Een bh. Ja of nee?

Je ziet het steeds vaker dat vrouwelijke celebrities, zelfs 40+, op premières verschijnen en over de rode loper lopen in steeds gewaagdere outfits,
waarbij duidelijk te zien is dat ze geen bh dragen.

Is dit een nieuwe trend? En zo ja, heeft dat te maken met een sexy imago? Of zijn hier andere redenen voor, want is een bh dragen eigenlijk wel zo goed als we denken?

Verdeelde meningen

Om met dit laatste te beginnen, daarover zijn de meningen nogal verdeeld. Algemeen wordt aangenomen dat de bh noodzakelijk is om de borsten voldoende te ondersteunen en te voorkomen dat de borsten snel zouden gaan hangen. Echter, hiervoor bestaat geen wetenschappelijke onderbouwing.

Sterker nog, onderzoekers van de universiteit in het Franse Besançon menen dat het niet dragen van een bh de stevigheid van de borsten juist ten goede komt. Hierbij moet worden opgemerkt dat het onderzoek slechts op beperkte schaal is uitgevoerd en bovendien niets zegt over de effecten op lange termijn.

Bovendien wijst eerder onderzoek uit dat het dragen van een bh tijdens het sporten juist essentieel is. 
Toch blijkt er veel weerstand te zijn tegen het dragen van bh’s; tegenstanders menen dat ze de natuurlijke beweging van de borsten remmen, hetgeen een schadelijke invloed zou hebben op het optimaal functioneren van de borst.

Het effect van een metalen bh-beugel 

Veelal zijn metalen beugels magnetisch en zo’n magnetisch veld beïnvloedt het bloed en tast het in het bloed aanwezige ijzer aan. Toch iets om over na te denken bij het aanschaffen van een bh. Niet voor niets nemen vrouwen daarom soms een klein magneetje mee, om vast te stellen of een bh een metalen beugel bevat.

Vraag er gerust naar bij aankoop. Duidelijk is echter wel dat het positieve effect van een bh alleen wordt bereikt wanneer de juiste maat bh wordt aangemeten. Veel vrouwen dragen, al dan niet bewust, een verkeerde maat. De schattingen lopen uiteen, maar het zou zelfs zo erg zijn dat 80% van de vrouwen een te grote of te kleine bh draagt.

Voor het bepalen van de juiste maat zijn algemene richtlijnen opgesteld, maar elke vrouw is natuurlijk uniek. Daarom is het verstandig om goed advies in te winnen bij een speciaalzaak. Ook hier geldt: meten is weten!

Bron: www.lijfengezondheid.nl

Gerelateerde artikelen

Feitjes over magnesium

Door:

In de huidige moderne dieetvormen ontbreekt de nodige hoeveelheid aan magnesium in het voedsel. Net als andere vitaminen en mineralen, is het noodzaak hier voldoende van binnen te krijgen.

Lees verder

FemNa40