Wedding dress!

Bruidsmode wordt specifiek gedragen tijdens bruiloften en partijen.

Bruidsmode is dan ook een verzamelnaam voor huwelijks gerelateerde kleding.

Bruidsmode is erg modegevoelig.

 


Doorgaans worden er nieuwe collecties uitgebracht door verschillende merken binnen de branche.
Een trouwjurk kan gekocht worden in een winkel. Deze zal dan vaak nog op maat gemaakt moeten worden voor de klant. Ook is het mogelijk om zelf een trouwjurk te laten ontwerpen.

Een trouwjurk is relatief duur door de bewerkelijkheid, het gebruik van dure, vaak tere stoffen en de exclusiviteit van het model. Daarbij wordt een trouwjurk over het algemeen maar één keer gedragen.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een trouwjurk te huren. Ook voor tweedehands trouwjurken bestaat tegenwoordig een ruime markt. De duurste trouwjurk ooit kostte maar liefst 11 miljoen euro en bestaat uit duizenden pauwenveren en 60 unieke diamanten.

Beter is om, als je wilt kopen, van te voren je budget te bepalen en daarop gericht te zoeken.

Een belangrijk onderdeel van trouwen is het uitzoeken van de kleding. Veel vrouwen gaan op pad met hun moeder, zus of beste vriendin en lopen winkel in en uit en zijn uiteindelijk weken bezig voor dat er een keus is gemaakt.

Het is raadzaam om ruim van te voren een bruidsjurk uit te zoeken omdat de jurk vaak besteld en op maat gemaakt dient te worden.

Tegenwoordig zijn de meeste trouwjurken wit. Hoe anders was dit bij het ontstaan van trouwjurken. In de middeleeuwen waren de trouwjurken heel divers van kleur en rijkelijk versierd. Hoe meer versieringen en hoe meer kleur, hoe rijker iemand was.

Later waren zwarte bruidsjurken in de mode en pas aan het eind van de achttiende eeuw is de witte trouwjurk ontstaan.

Ook bij Stijlcompleet in Noord Brabant kun je uit honderden trouwjurken en accessoires kiezen, niet via een winkel maar via een 1 op 1 contact en catalogus. De eigenaresse van Stijlcompleet is stijl&imago styliste en zal alles uit de kast halen om voor jou de meest geschikte jurk te vinden.

De prijzen van Stijlcompleet liggen erg laag vanwege een kleine voorraad maar alles is mogelijk op bestelling.

Onderstaand tref je een sfeerimpressie  en de Facebook link voor het vinden en kopen van de geschikte bruidsjurk voor jouw droomdag!

www.stijlcompleet.nl

Facebook

  

Gerelateerde artikelen

FemNa40