Muziek: Hart van verdriet - Dee Denise

De tekst 'Hart van verdriet' (Verlies ik je nu) heb ik 20 jaar geleden geschreven. Het verhaal is autobiografisch.

Ik zat toen in een relatie die 3,5 jaar heeft geduurd. Ik voelde al aan dat die relatie niet lang meer zou duren.

 

Op het moment van de breuk verving ik voor een jaar één van de zangeressen van de popgroep Mai Tai.
Tijdens de optredens zongen we het lied 'Am I loosing you for ever'. Ik zong backing vocals met een brok in mijn keel, soms zelfs met tranen in mijn ogen.

Een maand geleden hoorde ik het nieuws dat mijn ex partner was overleden. Ik had hem nooit meer gesproken (wel eens gezien, meer niet). Ik haalde mijn tekst uit de kast en omdat het nummer van Mai Tai automatisch gelinkt was aan dat verdriet van toen was het onvermijdelijk dit nummer niet samen te voegen.

Ik kreeg toestemming van de auteurs Eric van Thijn en Jochem Fluitsma om het nummer te bewerken en eigen te maken. Ik heb een label gevonden die het mooi vond en die zijn van plan om het in januari uit te brengen met ondersteuning van een videoclip.

Tijdens een concert in het theater Omval in Amsterdam-Diemen, waar diverse Nederlandse artiesten aanwezig waren, heb ik het nummer gezongen en opgedragen aan mijn overleden ex.

Het publiek reageerde zo enthousiast en omdat er masaal  filmopnames zijn gemaakt door het publiek met hun mobieltje en ik niet kon vermijden en ze mij vroegen waar ze het nummer konden krijgen, voelde het label zich genoodzaakt het direct de maandag daarop te releasen

Zo gezegd, zo gedaan. Mijn vroeg geboren kindje 'Hart van verdriet (Verlies ik je nu). Dit was mijn manier om die herinnering een plaatsje te geven, af te sluiten en los te laten.

Dee Denise


 

Gerelateerde artikelen

FemNa40