Muziek: Anouk - Paradise and Back Again

Naar aanleiding van het Zwarte Pietendebat vorig jaar, waar Anouk zoveel negativiteit over zich heen heeft gekregen op Facebook en waar ze best wel mee zat, heeft haar geïnspireerd om Breathe te schrijven.

 

Bijna alle platen hebben wel een verhaal. Ze zijn gemaakt met een bepaalde vibe, op een bijzondere locatie of in een cruciale levensfase waarin de artiest verkeert. Het verhaal van Anouks nieuwste album Paradise And Back Again is dat er juist géén overkoepelend thema is.

Paradise and Back Again is net zo veelkleurig is als de adembenemend mooie hoes die er omheen zit (geschilderd door kunstenares Esther Barend).

Het is eigenlijk heel simpel: Paradise and Back Again is gewoon een verzameling steengoede songs.
Een spannende reis langs alle stijlen waar de zangeres van houdt. Of in haar eigen woorden: 'Eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zooitje'. Typisch Anouk; eerst met je hele ziel en zaligheid je songs inzingen en er dan schaterlachend de draak mee steken.

Haar echte uitleg is anders: 'We leven in een tijd waarin alles kan, alles mag. Iedereen luistert naar van alles door elkaar, iets wat ik zelf altijd al heb gedaan. Waarom zou je je toeleggen op één stijl als je er meerdere beheerst?'

Op de plaat staan ook 3 bonustracks, die tot nu toe alleen digitaal verkrijgbaar waren.

Tracklist
1. Cold Blackhearted Golddiggers
2. She Is Beautiful
3. Daddy
4. Don'T Wipe Us Out
5. Looking For Love
6. Last Goodbye
7. Some Of Us
8. Wigger
9. Breathe
10. Smile & Shine
11. Wish He Could See It All
12. Places To Go (Bonus Track)
13. You & I (Bonus Track)
14. Feet On The Ground (Bonus Track)

Trailer

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40