Muziek: The Breeze

An Appreciation of JJ Cale. Eric Clapton heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de vorig jaar overleden singer-songwriter en gitarist JJ Cale beschouwt als een van de meest invloedrijke muzikanten in de geschiedenis van de rockmuziek; iets dat veel van zijn collega-muzikanten kunnen beamen.

Cale heeft het werk van Clapton en vele andere artiesten zeer beïnvloed.

 

Zo scoorde Clapton grote hits met Cale-covers ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’ en loopt Cale als een rode draad door zijn carriere. In 2006 nam het duo samen een album op, getiteld ‘The Road To Escondido’.

Meewerkende artiesten

Als eerbetoon aan Cale’s nalatenschap verzamelde Clapton een groep gelijkgestemde en bevriende muzikanten om zich heen voor het album ‘Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale’. Het album, vernoemd naar Cale’s single ‘Call Me The Breeze’ uit 1972, met daarop 16 Cale songs bevat bijdragen van Clapton, Mark Knopfler (Dire Straits), John Mayer, Willie Nelson, Tom Petty, Derek Trucks (Allman Brothers Band) en Don White. The Breeze is geproduceerd door Eric Clapton en Simon Climie.

JJ Cale stierf op 26 juli 2013 in het Scripps Hospital in La Jolla, Californië aan de gevolgen van een hartaanval. Cale, was een van de uitvinders van het zogeheten Tulsa Sound, een genre gebaseerd op blues, rockabilly, country, en folk.

The Breeze is beschikbaar vanaf 25 Juli 2014.

Tracklist

1. They Call Me The Breeze
2. Rock And Roll Records
3. Someday
4. Lies
5. Sensitive Kind
6. Cajun Moon
7. Magnolia
8. I Got The Same Old Blues
9. Songbird
10. Since You Said Goodbye
11. I'll Be There (If You Ever Want Me)
12. The Old Man And Me
13. Train To Nowhere
14. Starbound
15. Don't Wait
16. Crying Eyes

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40