Goede remedie tegen kinderlokker

Het is niet zo dat jonge kinderen vaker worden ontvoerd dan in andere jaren, maar via de social media komt het steeds vaker onder de aandacht.

Hoe kunnen we dit toch voorkomen?

 

Het ontvoeren heeft op een jonge leeftijd grote gevolgen voor hun latere persoonlijkheid. Vanaf het zesde jaar wordt er al een karakter gevormd. Als er zich een traumatische ervaring voordoet zoals een ontvoering dan heeft dat grote gevolgen voor de persoonlijkheid op een latere leeftijd.

Het zelfbeeld veranderd maar ook de kijk op de wereld. De meeste kinderen die ontvoerd zijn geweest,
hebben in een gevaarlijke situatie en in een moeilijke omstandheid gezeten.

Oplossing

In de Verenigde Staten heeft een vrouw een goede oplossing gevonden voor haar eigen kind om te voorkomen dat haar zoontje met een vreemde mee zal gaan.

Als haar 8-jarige zoontje in contact komt met een vreemde die hem vraagt om mee te komen omdat zijn moeder wegens tijdgebrek geen tijd heeft, reageert haar 8-jarige zoontje met: 'wat is het wachtwoord'?

Moeder en zoon hadden samen een wachtwoord bedacht dat hij moet gebruiken als hij eventueel benaderd wordt door een vreemde. Alleen als deze het wachtwoord direct zegt, kan hij meegaan. Dus een vreemde zal het wachtwoord nooit weten en gaat hij dus niet mee.

Wat vinden jullie hiervan? Is dit iets om je eigen kind mee te geven?

Bron

Gerelateerde artikelen

42 en oma!

Door:

21 jaar oud was ik toen mijn dochter geboren werd. Oprecht het mooiste wat ik mocht ervaren. Ja, ik was jong en compleet naïef. Als ik toen wist wat ik nu weet had ik heel veel dingen anders gedaan.

Lees verder

FemNa40