Kinderen die drums willen spelen

Als je kinderen hebt, dan zul je af en toe concessies moeten doen wat betreft hun hobbies.

Sommige kinderen besluiten te gaan voetballen of hockeyen en andere kinderen willen graag hun muzikale aspiraties uitoefenen.

Als je zoon of dochter besluit om te gaan drummen is dat een leuke muzikale ontwikkeling.

 

Voordat je gaat toegeven aan de nieuwe hobby van je kind, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.
Zo neemt een drumstel aardig wat plek in beslag, daarnaast zorgt het ook voor geluidsoverlast.
Het geluidsoverlast beperkt zich niet alleen tot medebewoners, maar vaak ook tot buurtbewoners. Wanneer je kind heel gedreven is en zijn hobby echt gaat doorzetten, dan hebben we hier enkele tips beschreven.

Koop een drumstel voor beginners

Als je kind drumlessen neemt, wordt dat meestal gedaan op een vijfdelig drumstel. Deze bestaat uit vijf verschillende trommels: de bassdrum, de snaredrum en 3 toms. Eigenlijk moet het drumstel ook aangevuld worden met bekkens. Beginners hebben vaak voldoende aan een hihat en een ride bekken.

Een hihat is een standaard, waarop 2 bekkens zijn bevestigd die door middel van een voetpedaal bedient kunnen worden. Later kan dit eventueel nog met crash bekkens uitgebreid worden. Heb je het drumstel bij elkaar,
dan kan je kind bijna aan de slag, nu nog stokken en een kruk en je hebt alle benodigdheden bij elkaar.

Verschillende merken

Net zoals bij bijna alle producten zijn er ook bij drumtoestellen verschillende merken. De bekende merken zoals Pearl, Yamaha, Tam, Ludwig, DW, Sonor, Kirchhof en DrumCraft bieden vaak voor beginners instapmodellen voor beginners aan. Daarnaast worden de drumtoestellen in allerlei verschillende vormen en maten gemaakt, een beginnende drummer kan het beste kiezen voor een standaardmodel.

Kosten van een drumstel

Als je wilt kun je een nieuw drumstel van een B-merk al vanaf €300 kopen. Het prijsverschil zit hem vaak in de kwaliteit van de bekkens en de vellen. Als je een instapmodel van een A-merk koopt, moet je van minimaal €700 uitgaan. Als je een A-merk koopt, weet je wel dat je kind de komende jaren vooruit kan.

Geluidsoverlast

De meeste drummers zijn met deze hobby begonnen omdat ze worden aangetrokken door het vele geluid dat je kunt maken. Daarnaast ben je als drummer ook fysiek erg veel bezig. Het vele geluid kan echter wel minder leuk zijn voor medebewoners en buurtbewoners. Er zijn verschillende manieren om met het geluidsoverlast om te gaan.

In het begin hoeft men niet te denken aan het bouwen van een complete drumstudio, maar er kan wel een drumhok gemaakt worden, waar het drumstel meer geïsoleerd wordt dan in andere ruimtes. Een tip is om het drumstel op een rubberen mat te plaatsen om in ieder geval al een deel van het geluid te dempen.

Drumlessen

Als je kind wil gaan drummen, dan zal hij/zij logischerwijze ook drumlessen willen gaan volgen. In elke regio kan men wel een muziekschool vinden die drumlessen aanbiedt, daarnaast zijn er ook veel drummers die in de avonduren drumles geven.

FemNa40