Een aandenken aan je zwangerschap

Zwanger na je 40ste zijn, is een heel bijzondere periode.

Een periode waarbij je waarschijnlijk van alles wilt weten over de ontwikkeling van je kindje.

De zwangerschap is natuurlijk relatief gezien een niet erg lange periode, daarom is het ook zo leuk om een mooi aandenken te hebben aan je kindje.

 

Hoe zag je er zo uit met een dikke buik en wat waren je gedachten en gevoelens tijdens je zwangerschap?
Onderstaand wat mogelijkheden om een mooi aandenken aan je zwangerschap te hebben.

Een pretecho laten maken

De echo-momenten in het ziekenhuis of bij de verloskundige zijn altijd erg bijzonder. Je hoort het hartje van je kindje kloppen en je krijgt al enkele beelden te zien. Dan wordt je zwangerschap ook ineens erg tastbaar.
Een echo zonder medische aanleiding wordt een pretecho genoemd. Een pretecho kan ook een geslachtsbepalende echo zijn.

Tijdens een pretecho kun je ongestoord genieten van je ongeboren kindje en heb je vaak, doordat deze ook 3D of zelfs 4D kan zijn, al wat zicht op het uiterlijk van je kindje. Meestal krijg je dan ook foto’s of een video mee naar huis zodat je een mooi aandenken hebt.

Schilderijen en foto’s

  • Je kunt, wanneer je al kinderen hebt, samen met je kinderen op de foto gaan met hierbij de nadruk op je zwangere buik natuurlijk!
  • Je kunt elke week een foto maken van je buik, zo zie je duidelijk de ontwikkeling en de groei van je buik.
  • Je kunt een professionele fotograaf, wellicht samen met je partner, een mooie fotoshoot laten maken.
    Vaak zijn zulke foto’s zijn geld wel waard omdat je duidelijk het verschil ziet met je eigen fototoestel of mobiele camera.
  • Wanneer je iemand in je omgeving hebt die goed kan tekenen of schilderen, kun je overwegen om deze te vragen om een mooie herinnering aan je buik te maken. Vaak is dit toch, mits goed gedaan, wat specialer dan een foto. Zeker wanneer je iets unieks wilt, is dit een mooie optie.


Buikschildering

Je ziet tegenwoordig heel vaak de mogelijkheid van een buikschildering of bellypaint. Hierbij wordt door middel van bodypaint je buik geschilderd. Belangrijk hierbij is dat je nagaat of de verf schadelijk is voor je kindje. Vergeet uiteraard niet het resultaat te vereeuwigen!

Een gipsafdruk van je buik

Wil je na je zwangerschap nog een tastbaar bewijs hebben van hoe groot je buik nu eigenlijk was? Dan kan het maken van een gipsbuik iets voor jou zijn. Wanneer deze af is, kun je hem bijvoorbeeld ophangen in de babykamer.

Je kunt een gipsbuik zelf maken door middel van kant-en-klaar pakketten maar er zijn ook speciale studio’s die dit voor je uit handen kunnen nemen. Je kunt de gipsbuik vervolgens schilderen, bewerken met mozaïek of andere creatieve spullen.

Gerelateerde artikelen

FemNa40