Kindvriendelijk wintersporten

Heb je al skiplannen, maar nog geen idee waar je naartoe wilt om te gaan skiën met je kinderen?

Het is belangrijk om ergens heen te gaan waar de kinderen zich niet gaan vervelen en er genoeg mogelijkheden hebben om aan skilessen mee te doen.

Een aanrader is Fiss in Tirol, Oostenrijk.

 

Fiss is een compact,begaanbaar plaatsje met charme. In de van oorsprong Reto-Romaanse plaats gaan de vele antieke overblijfselen nooit ten koste van het comfort. Er zijn verschillende accommodaties aan de rand van Fiss waar je pas je ski’s hoeft uit te klikken aan de voordeur. Fiss is een  kleiner alternatief voor buurdorp Serfaus en is weer wat groter, levendiger dan het dorpje Ladis.

Voor ieder wat wils

Fiss heeft voor ieder wat wils. De plaats staat al jarenlang bekend als kindvriendelijk maar de liefhebber van après-ski komt hier ook niets tekort. Of je nu een gevorderde skiër bent of meer van langlaufen houdt, iedereen zal zich vermaken. Jong en oud, beginner of expert, een prachtige bestemming voor de hele familie.
Wie eenmaal naar deze gezellige wintersportplaats is geweest, komt zeker nog een keer terug.

1000 inwoners, hoogte dorp 1436, Afsand vanaf Utrecht 894 km, hoogte skigebied 1200 tot 2820 m.

Familiebestemming bij uitstek

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is buitengewoon kindvriendelijk. Bertas Kinderland, pal naast het middenstation van de Sonnenbahn, is van uitzonderlijke kwaliteit. Pedagogisch geschoolde skileraren en
-leraressen maken kinderen hier in hun moedertaal spelenderwijs bekend met de wondere wereld van de wintersport.

In Fiss is het altijd gezellig

Après-ski in Fiss, is zoals je après-ski het liefste ziet. De après-ski van Fiss begint ’s middags direct onderaan de piste in de grote Hexenalm. Later op de avond verplaatsen de feestelijkheden zich naar Hackl’s Keller in het centrum. Het aantal kroegen is dus beperkt, maar daardoor is het in die enkele wel áltijd gezellig.

Snowparks

Fiss biedt snowboarders het complete pakket. De Fun Area Fiss-Ladis, op de Schöngampalm beschikt over een fun- en oefenterrein, een buckelpiste, rails, een permanent raceparcours en een snelheidsmeter en naast het dorp bevindt zich een boarderclub. Serfaus heeft het Progression Circus&Jib Circus.

Voor de Langlaufers 

Voor de langlaufers is er in het hele skigebied Serfaus-Fiss-Ladis 116 kilometer aan loipen. Voor de fanatieke langlaufers is het mogelijk om tot ver in april te langlaufen op de loipen boven de 2000 meter. Ruim 40 kilometer van de loipen bevindt zich Fiss.

Groot wandelnetwerk 

Het wandelpadennet is 100 kilometer. Er is van alles mogelijk; indrukwekkende tochten kun je maken onder begeleiding van een deskundige gids. Er zijn weinig plaatsen in de omgeving waar je beter kunt wandelen dan is Fiss. Er is kinderopvang, kinderlift, skikinderopvang, openbare sauna en fitniss. Er is dus genoeg als je even geen zin hebt om te skiën.

Bron

Foto: Snowplaza

Gerelateerde artikelen

Beach Life in Griekenland

Door:

Stranden zijn er in overvloed te vinden in Griekenland. Je hoort bijna iedereen wel over zijn favoriet praten, de plekjes die jij volgens hun echt eens moet ontdekken.

Lees verder

FemNa40