Ben ik te veeleisend?

Veeleisend in de liefde loont niet. Het liefst zien wij een man die knap, rijk, lief, sexy, bescheiden, sociaal en een levensgenieter is.

En om het eisenpakket nog meer uit te breiden moet hij het liefst ook nog donker haar, blauwe ogen en geen bierbuik hebben.

Geef toe dames, met al deze eisen bestaat zo'n man überhaupt wel?

 

Drie eisen zijn toegestaan

Als je op zoek bent naar een nieuwe liefde is het realistisch om drie eisen - en niet meer! - te stellen aan je toekomstige partner. Stel je bent op zoek naar een rijke, slimme en charmante man, dan kun je niet verwachten dat je nieuwe liefde bijvoorbeeld ook nog knap is.

Veeleisend

De kans is zeer klein dat je iemand tegen het lijf loopt die aan al je verwachtingen voldoet als je meer dan drie eisen stelt. Als je honderd mannen bij elkaar zet, zal slechts één van hen over alle drie de gewenste eigenschappen beschikken. Voeg je daar nog een eigenschap aan toe, dan is het haast onmogelijk om je droomman te vinden in deze groep van honderd mannen.

Je moet je dus afvragen wat je nou écht in je toekomstige partner zoekt en hier goed over nadenken. Een waslijst aan verwachtingen opstellen, is niet de goede instelling om op zoek te gaan naar de ware.

De ware

Welke eigenschappen zijn dan wél belangrijk voor het vinden van de ware? Volgens relatie-expert Ty Tashiri is één van die eigenschappen aardigheid. Een vriendelijke en aangename partner zou zorgen voor het meeste geluk in de liefde. Die stoere, aantrekkelijke man kun je dus beter even inruilen voor een vriendelijke en aardige man. Op de lange termijn zou dit zorgen voor de meest succesvolle relatie.

Geld en aantrekkelijkheid zijn geen garantie voor geluk in de liefde. Aantrekkelijkheid heeft volgens hem niks te maken met seksuele tevredenheid. Een hoger inkomen zou alleen tot meer warme gevoelens leiden bij lage inkomensklassen.

Vergeet ook niet dat nobody's is perfect en wees eerlijk, ben jij dat wel?

FemNa40