Tien geboden voor een gouden relatie

Het is zover: je hebt je partner gevonden en jullie hebben het fantastisch samen.

De vonken spatten er vanaf en jullie beloven elkaar nooit meer te verlaten.

Hoe zorg je ervoor dat jullie het samen redden en dat de relatie stand houdt?

 

Humor

Wat is een relatie als je niet met elkaar kunt lachen? Humor bindt mensen en zorgt dat moeilijke momenten minder zwaar worden. Dus maak elkaar aan het lachen en jullie kunnen samen de hele wereld aan!

Vertrouwen

Vertrouwen is dé basis van een goede relatie. Veel problemen ontstaan door een gebrek hieraan. Maak je niet gelijk zorgen als je partner aandacht geeft aan een ander; hij/zij heeft voor jou gekozen.

Blijf jezelf

Kun jij helemaal jezelf zijn bij je partner en stimuleren jullie elkaar om nieuwe dingen te doen? Fantastisch, jullie halen het beste in elkaar naar boven! Blijf dit ook vooral doen. In een relatie is het belangrijk om elkaar de ruimte te geven.

Doen

Liefde komt tot bloei als jullie samen iets doen wat jullie leuk vinden. Samen uit eten of naar de bioscoop,
die wereldreis maken of samen trainen voor de marathon brengt jullie dichter bij elkaar, ook als het even tegenzit.

Ken elkaar

Wat is het lievelingseten van je partner? Kom achter haar/zijn dromen en eigenaardigheden. Misschien houdt hij wel enorm van klassieke muziek en kun jij geen genoeg krijgen van die ene soap.

Geef elkaar de ruimte, maar toon ook regelmatig interesse. Je wilt degene met wie je jouw leven deelt toch door en door kennen?

Positief denken

Een relatie is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. In sommige periodes loopt het minder. Denk dan aan alle mooie momenten die jullie samen hebben beleefd. 

Zoals die grappige manier waarop hij jou uit vroeg of die fantastische vakantie. Terugdenken aan fijne herinneringen laat de liefde weer opbloeien.

Praat met elkaar

Wees open en eerlijk over wat je denkt, voelt en wilt. Jij kunt bijvoorbeeld wel piekeren over het feit dat hij nooit iets uit zichzelf doet voor je, maar als jij niet zegt dat je dat op prijs stelt, kan hij dat natuurlijk ook niet weten.

Spiegel

Houd jezelf af en toe een spiegel voor. Het probleem ligt niet altijd bij de ander. Heb zelfvertrouwen maar kijk ook kritisch naar jezelf.

Iedereen heeft liefde nodig

Blijf van elkaar houden en laat dat ook regelmatig blijken. Na een tijdje kan de sleur toeslaan en voor je het weet zitten jullie iedere avond op de bank. Blijf elkaar verrassen, wees lief voor elkaar en plan regelmatig een romantische avond met z’n tweeën.

De ware

Jullie gaan samen verder en willen samen oud worden. Twijfel is normaal, maar als je echt wilt dat jullie relatie slaagt, zullen jullie er helemaal voor moeten gaan. Lukt dit niet? Wees dan eerlijk tegen je partner en jezelf en zoek verder naar de ware.

Gerelateerde artikelen

FemNa40