Een gelukkige relatie - 7 gouden tips!

Als je een partner zoekt:

Veel mensen ervaren steeds weer dezelfde patronen in hun relaties, ook al zijn ze samen met verschillende partners. Vraag je daarom af wat je in een relatie en in je leven wilt ervaren. Wat zijn jouw levensdoelen? Sluiten die aan bij jouw potentiele partner? Wat is je verlangen? Wat wil je samen met je partner beleven? Wat zoek je, en vergeet even de uiterlijke looks.

 

Zoek je een relatie met gelijke interesses of liever een relatie waar iedereen zijn gang kan gaan? Hoe veel vrijheid wil je in je relatie voor jezelf en hoeveel vrijheid ben je bereid aan de ander te geven? Een gesprek creëert helderheid!

In een gelukkige relatie voel je je ondersteund door je partner, maakt je sterk en geeft je vertrouwen. Je hoeft jezelf niet te verdedigen en niet te vechten voor alles wat jij wilt, of nog erger: je hoeft je niet te onderwerpen aan de grillen van je partner omdat je het gevoel hebt dat jouw wensen onbelangrijk zijn.

Jouw relatie is een spiegel van jezelf: hoe je jezelf voelt en welke energie je uitstraalt. Als je happy met jezelf bent trek je andere mensen aan dan met een lage eigenwaarde. Hoe optimistischer jezelf bent, hoe leuker vinden mensen het in jouw omgeving te zijn.

Als je al een relatie hebt:

  1. Wees zelf de perfecte partner die je zoekt in de ander! Een partner is geen aanvulling op jezelf. Een relatie bestaat uit 2 onafhankelijke individuen die elkaar ondersteunen en uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Zorg goed voor jezelf en weet wie jij bent en wat je wilt. Weet je dit niet, ga uit op onderzoek!
  2. Wees duidelijk hoe je ideale relatie eruit ziet. Visualiseer en communiceer.
Wil je samen groeien en elkaar inspireren (volgens mij een must) of wil je vooral samen genieten? Hoe zou je dat willen doen? Welke activiteiten horen hierbij, zijn er gezamenlijke interesses en hobby’s? Wat zijn je levensdoelen? Sluiten deze aan bij de ander?
  3. “Your need is my need” dat is het hoogste niveau dat je kunt bereiken in een partnerschap. Dat wil zeggen dat je je partner ondersteunt dat hij zijn verlangen kan vervullen. Je bent er voor de ander en gunt hem alles wat hij nodig heeft. Hier komen liefde en vrijheid samen. Je leeft niet voor je relatie, maar je ondersteunt elkaar. En dit proces gaat uiteraard beide kanten op!
  4. Trek nooit jouw relatie en of je partner in twijfel.
 Alleen omdat jullie op dit moment een probleem hebben, betekend dit nog niet dat jouw partner niet deugt. Als jullie beiden bereid zijn om naar het probleem/patroon te kijken en jij bereid bent de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel in de situatie, dan kan veel opgelost worden.
  5. Focus op geluk: Zie je partner door een roze bril.
 Wat vind je leuk aan je partner, waar ben je verliefd op geworden en waardoor maakt hij je gelukkig? Focus op de positieve eigenschappen van je partner. Zie je relatie door een roze bril, de zogenoemde romantische illusie. (n.a.v. wetenschappelijk onderzoek Sandra Murray). Zo kun je meer van elkaar genieten.
  6. Besteed extra tijd en aandacht aan je relatie en geef elkaar complimenten.
 John Gottman (Am. Psycholoog) ontdekte, dat stellen die 5 uur per week extra tijd aan hun relatie besteden in de loop der jaren hun relatie verbeteren. Uit minimaal 1 keer per dag je oprechte genegenheid en waardering voor je partner en raak elkaar aan vanuit tederheid. Zo blijf je in je relatie investeren.
  7. Kies voor geluk.
 “Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn?” Ben je bereid om je gelijk te krijgen los te laten, dan vallen veel problemen in je relatie automatisch weg. Gelijk willen krijgen is een gevecht vanuit je ego. Wat wil je jezelf of aan je partner bewijzen? Kies voor verbinding en geluk en kijk eventueel op een later tijdstip welke behoefte nog aandacht nodig heeft.

Je verdient het de beste relatie en het beste leven te hebben! Onderneem de nodige stappen om te krijgen wat je wilt!

Gerelateerde artikelen

FemNa40