Nederlanders zijn relatief gulle daters

Nederlanders zijn ten opzichte van andere daters in Europa relatief gul.

Tijdens een date geven Nederlanders gemiddeld 34 euro per persoon uit.

 

 

Alleen in Engeland geven daters meer uit (75 euro). Dit blijkt uit LoveEconomy, een onderzoek in zes Europese landen van datingservice Lexa, uitgevoerd door TNS.

Tegelijkertijd is het jaarlijks totale datingbudget dat Nederlanders uitgeven aan kleding, cosmetica,
uiterlijke verzorging, anticonceptie en cadeaus op de Fransen na het laagst.

Hoewel Nederlanders relatief veel uitgeven tijdens een date, zijn zij dus relatief zuinig als het gaat om andere dating gerelateerde uitgaven, blijkt uit de cijfers van Lexa.

De Nederlandse dater geeft per jaar gemiddeld 546 euro uit aan dating, het meest tijdens het uitgaan
(375 euro), gevolgd door kleding (59 euro) en transportkosten (34 euro).

In Italië en Engeland liggen de jaaruitgaven aan dating aanzienlijk hoger. In Italië geeft men fors meer uit aan cadeaus en kapperskosten en in Engeland liggen de uitgaven voor kleding en transport flink hoger.

Van alle onderzochte landen geven Nederlanders het minst van hun datingbudget uit aan anticonceptie. Gemiddeld geeft men 11 euro per jaar uit aan anticonceptie, wat neerkomt op 2 procent van het totale datingbudget.

Engelsen spannen de kroon wat betreft uitgaven aan anticonceptie, zij spenderen maar liefst 48 euro per jaar aan anticonceptie.

In 2014 zijn de totale datinguitgaven in alle onderzochte landen fors gestegen ten opzichte van 2013, zo blijkt uit het onderzoek van Lexa. De uitgaven in Nederland stegen het meest met maar liefst 67 procent, maar dit komt vooral omdat het datingbudget in voorgaande jaren nog laag was.

Per 100 euro van het besteedbaar inkomen gaven Nederlanders in 2014 26 cent uit. Alleen in Frankrijk gaf men minder uit (21 cent) terwijl in Spanje (52 cent) en Italië (69 cent) de uitgaven juist flink hoger lagen.

Uitgaven per date


Totale datinguitgaven per jaar

Gerelateerde artikelen

FemNa40