Exclusief

Met een van mijn lovers had ik de afspraak dat we exclusief gingen zonder te settelen.

Voor wie niet zo thuis is in datingland: dit betekent dat je mag daten met anderen.

 

Op zoek naar iemand om een toekomst mee op te bouwen en dat je vaste date de eerste is die het hoort als nieuwe contacten gaan leiden tot seksuele handelingen.

Voor mij was de deal dat ik ermee zou stoppen zodra er gevreeën ging worden met anderen. Ik houd namelijk niet van gedoe en dat komt er altijd van, weet ik.

Seks was een belangrijke bindende factor tussen ons, maar ook onze gesprekken waren prachtig. Hij was bijna 20 jaar jonger en leidde een heel ander leven dan ik.

We daagden elkaar uit in het najagen van onze dromen en begrepen elkaar in onze passie voor respectievelijk kunst en muziek.

We deelden dezelfde ideeën over de ideale wereld, hielpen elkaar helder krijgen van problemen waar we voor stonden en steunden elkaar in tijden van moeilijke beslissingen.

Een tijdlang waren we elkaars muze en met zo af en toe een date en verder geen verplichtingen hielden we ons contact heel fris en inspirerend.

Hij had ooit bedacht dat hij met mij wilde settelen. Hij heeft me zelfs een keer gevraagd om met hem te trouwen. Dat heb ik uit zijn hoofd gepraat. Hij dronk teveel, rookte teveel en ik vermoedde dat ik hem nooit helemaal zou vertrouwen, schuinsmarcheerder die hij was.

Ook had hij een kinderwens. Daar wilde ik hem niet in belemmeren en dat was voor mij echt een gepasseerd station.

Ik was heel tevreden met de afspraak dat we met elkaar op zouden trekken totdat iemand anders ons pad zou kruisen. Met inachtneming van genoemde voorwaarden.

Jaja, ook dates kun je managen, dacht ik nog

Op een avond kwam hij weer eens bij mij langs. Ik had lekker gekookt. We hebben heerlijk gegeten, zijn in bed beland en toen we samen onder de douche stonden zei hij dat hij eigenlijk was gekomen om me iets te vertellen.

Ik riep uit dat hij zou gaan trouwen. Nou, dat was het niet… maar hij werd wel vader, zei hij.

Over exclusiviteit gesproken…

En weet je wat eigenlijk het gekste was? Ik was niet eens boos. Het bevestigde mij waarschijnlijk vooral in wat ik altijd had vermoed: dat hij niet te vertrouwen was op dit vlak.

We hebben elkaar laatst nog gesproken. Hij appte. Zijn kindje is anderhalf jaar en hij is steady nu. Of we elkaar weer eens konden zien…

zizaschrijft.wordpress.com
zizaja.facebook.com

Gerelateerde artikelen

FemNa40