Wat zegt je slaaphouding

Ben je benieuwd wat je slaaphouding je vertelt over je relatie?

De manier waarop partners in bed liggen zegt veel over de onderlinge verhoudingen. Kijk vanavond eens hoe jullie in bed liggen, dan weet je precies wat de verhouding betekent. 

Lees het onderstaande goed door en verruim je kennis over je relatie. Slaap ze!

 

 

 

De variaties:

  • De omstrengeling. In het begin van een nieuwe relatie wil je wel in elkaar wegkruipen tijdens het slapen. Beide partners slapen dan met hun gezichten naar elkaar toe. Een intense positie die echter niet de hele nacht vol te houden is.
  • Lepeltje–lepeltje. Dit is een positie waarin je heerlijk dicht tegen elkaar aan kunt kruipen. Deze slaappositie laat zien dat jullie geborgenheid en veiligheid bij elkaar zoeken. Degene die achter ligt is de gever in de relatie, meestal is dit de man. Houd je dit de hele nacht vol, dan is de liefde nog volop aanwezig.
  • De liefdeswieg is een positie waarbij de een op zijn/haar rug ligt en omhoog  kijkt. De ander kruipt daar heerlijk tegen aan. Op deze manier zoeken jullie warmte en ondersteuning bij elkaar. Jullie zijn nog dol op elkaar en kunnen na een goed gesprek heerlijk in slaap vallen in deze positie.
  • Het dakpannetje. Beide partners liggen hierbij op hun rug, terwijl de ene partner haar/zijn hoofd op de schouder laat steunen . Deze houding vergt wel vertrouwen in de ander. Stellen die pas bij elkaar zijn slapen vaak zo. De partner die tegen de ander aanligt, is net wat afhankelijker.
  • Los van elkaar. Je ligt nog wel in de buurt van je partner, maar langzamerhand maakt de romantiek plaats voor meer slaapgenot. Je kunt elkaar nog wel heerlijk aanraken en intimiteit opzoeken. Jullie vertrouwen in elkaar is duidelijk nog helemaal goed.
  • Voetje vrijen. Als lichamelijk contact niet helemaal jouw ding is, is voetje vrijen een goed alternatief om toch nog contact te zoeken en te voelen. Vriendschap vormt de basis voor deze relatie die veilig is, maar ook niet weer te veilig. Hij kan je nog steeds uitdagen.
  • Zen Houding. Ben je al wat langer bij elkaar, dan lig je vaak niet meer dicht tegen elkaar aan, maar met de ruggen naar elkaar toe. Jullie hebben beiden behoefte aan je eigen houding maar zoeken nog wel intimiteit. Jullie vallen soms ook afzonderlijk van elkaar in slaap. In harmonie: zen. Er is ruimschoots ruimte voor verbondenheid en onafhankelijkheid.
  • De achtervolging. Ruzie gehad? Dit is ook te zien aan de slaaphouding. Degene die nog boos is, zoekt het uiteinde van het bed op, terwijl de ruziemaker beetje bij beetje toenadering zoekt tijdens het slapen en steeds meer opschuift richting de ander.
  • De cliffhanger. Ligt hij/zij ineens aan het andere eind van het bed? Dan kan het zijn dat er iets niet goed loopt tussen jullie  Wat het ook is, neem tijd om hierover te praten, zodat jullie daarna weer heerlijk tegen elkaar aan kunnen kruipen.
  • De krab. Slaapt je vriend of vriendin in de meest bizarre standjes, dan neemt hij/zij de krabhouding aan en is dan waarschijnlijk niet gelukkig in de relatie. Dit is een houding met het verlangen om te vluchten. Het wordt dan zeker tijd hiermee aan de slag te gaan.


Bron: Entopic

FemNa40