Verliefd op een ander… en nu?

Eén van de reacties die ik ontving op de blog over vreemdgaan, was van een man die opbiechtte verliefd te zijn op iemand anders dan zijn eigen vrouw.

Hij schreef dat hij niet op een datingssite rondscharrelde, maar halsoverkop gevallen was voor 'een moeder van'... en met haar een dubbelleven was gaan leiden.

 

 

Belazeren

Ik moest denken aan de keer dat ik zelf verliefd werd op iemand anders dan mijn eigen vriend. Toen ik doorkreeg wat er aan de hand was, heb ik als eerste een gesprek gevoerd met mijn eigen lief.

Waarom ik dat deed? Omdat ik vond dat hij het meeste recht had om te weten hoe ik ervoor stond. Hij was mijn maatje, mijn vriend, met hem maakte ik toekomstplannen, ging ik op vakantie, eten bij onze wederzijdse ouders.

We zorgden voor elkaar als we ziek waren, ruimde elkaars troep op. Met hem deelde ik mijn hart. Op het moment dat er iets in dat hart aan het verschuiven ging, wilde ik dat hij wist waar hij stond.

Mijn uitgangspunt is dat iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf. En dat je alleen goed kunt kiezen als je alle informatie hebt.

Daarom. Ik wilde hem niet belazeren.

Alles

Wat ik toen geleerd heb, is dat zo'n verliefdheid eigenlijk gaat over alles willen. Geen genoegen nemen met wat er is en dat daar iets mist. Als een soort van rupsje nooit genoeg.

Wat ik ook geleerd heb, is dat als je verliefd wordt op een ander het de hoogste tijd is om serieus te gaan kijken naar de relatie die je hebt. Wij zijn op vakantie gegaan en hebben ons samenzijn nog eens onder de loep genomen.

In plaats van vakantie kun je ook een relatievergadering plannen. Met pen en papier en afspraken over hoe je gevoelige zaken gaat bespreken met elkaar. Naar elkaar luisteren, even niet ter discussie stellen wat de ander zegt, geen gevoelens bagatelliseren.

Afsluiten met een actielijst en een nieuwe datum prikken voor het vervolg. Dat met enige regelmaat laten terugkomen, dwars door alle drukte heen van werk, kinderen, zieke ouders, kan niet schelen wat.

Make it happen

Een relatie kun je managen. Net als de rest van je leven. Volgens mij hoeft dat allemaal helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het belangrijkste is dat je de intentie hebt to make it happen. Dat je open staat voor de ander, wat hij/zij wil, wat juist niet en dat je elkaar blijft respecteren in wie de ander is.

*BAM* just make it happen. Want, verliefd worden op een ander wil niet zeggen dat je ook iets met die ander hoeft te doen namelijk.

In liefde, as always,
Ziza

Gerelateerde artikelen

FemNa40