Wat willen we de komende tijd?

Waterpret en gezelligheid zijn altijd iets om naar uit te kijken.

Vaak is het ook, zo halverwege het jaar, tijd om de balans op te maken.

Past het allemaal nog bij me? Gaat alles goed met mij, m'n gezin?

Of wil ik dingen anders? Voor mij, m'n gezin,
m'n werk?

 

Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen en na zo'n heerlijke vakantie gaan we er weer met frisse moed tegenaan. Of niet...?

Meer tijd spenderen als gezin of met jezelf, omdat je niet in de waan van alledag hoeft voor een paar weken, geeft meestal tijd om te reflecteren. Even alles overzien en overdenken. Wat willen we de komende tijd? Hebben we nieuwe plannen?

Wat handig is, is om daar met iemand over te praten, in je dagboek over te schrijven (je kunt er nu nog mee beginnen... elke dag is een nieuw begin) of natuurlijk fijn iets tekenen, iets maken!

Soms zitten we zo in een bepaald patroon dat we zelf geen uitweg zien of denken dat die er niet is. Een ander perspectief is lastiger voor elkaar te krijgen in je eentje. Maar ga je iets doen, iets maken, dan lukt het met de juiste aanwijzingen van bijvoorbeeld een tekencoach wel!

Opschrijven

Het heeft echt zin om een vel papier te pakken, niet te klein en jezelf in het midden te tekenen. Dat kan echt jezelf tekenen zijn, maar ook een cirkel met je naam erin.

Daar omheen schrijf je alles wat bij jou hoort, wie je bent, qua karakter, qua gezin, hobby’s, werk, wat je belangrijk vindt in het leven, wat je graag zou willen. Niet te netjes schrijven, geef je zelf maximaal 10 minuten om ingevingen op te schrijven.

Daarna zoek je 3, 4 kleurstiften uit (niet meer) en ga je groeperen. Wat hoort voor jou bij elkaar?
Alles natuurlijk, want het gaat over jou. Maar kijk even verder… Heb je een vraag waar je een antwoord op wilt? Bijvoorbeeld is je werk nog wat je wilt?

Deel het bijvoorbeeld in als wat is mijn doel in het leven? Waar wil ik meer van? Wat zou anders kunnen?
Wat hoort daarbij? Wat heb ik daarvoor nodig?

Van de 3, 4 gekleurde groepjes streep je steeds 1 woord weg totdat je het voor JOU belangrijkste woord over hebt gehouden. De 3, 4 woorden die je overhoudt, onderstreep je nog eens met de kleur die je gekozen hebt voor dat groepje waar het woord bijhoorde.

Die woorden helpen jou verder om de dingen te gaan veranderen, die woorden zijn jouw inzichten! De kleuren die je gekozen hebt, zeggen ook heel veel over jou.

Kleur is heel persoonlijk, dus heb je zelf vast een heleboel associaties en dat zegt weer van alles over jouw woord… En je kunt even op internet kijken wat een kleur nog meer kan betekenen.

Zo heb je in 1 middagje tekenen al weer inzichten verkregen die je niet in je hoofd voor elkaar krijgt!

Doe je zoiets liever onder begeleiding zodat er een ervaren tekencoach met je meekijkt en meevoelt in jouw vraagstukken, dan kun je contact opnemen via estherfoppen.nl

Gerelateerde artikelen

De balans opmaken

Door:

Een mens voelt zich beter met Regelmaat, reinheid en rust op zijn tijd. Afgelopen zomervakantie heb je de balans kunnen opmaken. Heerlijk kunnen genieten van niks doen.

Lees verder

FemNa40