Zwart: Ontdek de rijkheid van de donkere nacht

Heerlijke lange avonden, de nachten zijn maar kort in de zomer.

En door ‘verlichting-vervuiling’ niet eens pikzwart meer.

 

Als je op vakantie bent deze maand en toevallig in een redelijk afgelegen gebied, neem dan eens de tijd om in het donker te gaan zitten. Of liggen. En staar eens naar die onmetelijke sterrenhemel. Prachtig is het niet?

Dan besef je eens te meer dat je in werkelijkheid maar een piepklein mensje bent op deze aarde in dit grote Universum. Wees dankbaar dat je hier mag zijn. Dat je Bent. Licht kan niet bestaan zonder donker. Geluk niet zonder te weten wat ongeluk is.

Blijheid niet zonder verdriet. Leven niet zonder dood. Je goede menselijke eigenschappen kunnen niet bestaan zonder je slechte eigenschappen.

Durf naar je slechte eigenschappen te kijken en kijk er liefdevol naar. Je bent ‘maar’ een mens. Met alles wat daarbij hoort. Goddelijk, menselijk wezen, je mag er zijn!

Zwart is een kleur van omhulling, bescherming, kracht. Een toegangspoort voor nieuwe ervaringen. Ga de ontmoeting aan met jouw donkere kant om zo wijsheid te verkrijgen en inzichten.

Zwart helpt je het oude op te lossen om zo het nieuwe te verwelkomen. Neem zwart als voorbeeld en hulp bij mediteren om jouw prachtige kwaliteiten te ontdekken die nu nog verborgen zijn.

Gerelateerde artikelen

FemNa40