Mijn naam is Ilona Pelders geboren in Goirle en woonachtig in Tilburg.
Een hooggevoelig kindje. Eerste twee levensjaren veel gehuild. Moeder vaak in paniek om haar dochtertje, dat maar bleef huilen. Op vierjarige leeftijd verloor ik al mijn haar door teveel aan prikkels van buitenaf. Dat herstelde zich een jaartje later en ik werd een spontaan en een redelijk druk kind. Op latere leeftijd werd het teveel aan prikkels, onderdrukt door het nemen van marihuana. Jarenlang werden de gevoelens op die manier onderdrukt. Op zoek naar iets en niet weten wat dat iets zou zijn. Een gemis naar huis, want dit was niet thuis.


Als een jong meisje hoorde ik mezelf vaak zeggen dat ik krachtig zou zijn. Maar hoe serieus neem je zoiets? Het werd door mezelf afgedaan als een teveel aan fantasie. Net zoals dat ik kon praten met iets wat ik niet kon zien. Ook een teveel aan fantasie. Daarnaast werd dat ook vaak bevestigd door de omgeving en de maatschappij. Ik leek in een wereld te leven dat niet kon bestaan. Ik hield deze wereld dan ook geheim. Het mocht er niet zijn.


De zoektocht bleef intuïtief doorgaan. Want intuïtie is mijn manier van denken en communiceren. Ik voelde dat ik iets moest vinden maar geen idee wat het zou moeten zijn. Dit heeft mij door hele diepe dalen geleid. Het gevoel dat ik nu vaak ook een ritje naar hel noem. Daar vond ik veel mensen die mij leken te geven waarnaar dat ik zocht. Maar weer de intuïtie heeft mij kenbaar gemaakt dat ook dat niet het geval was. En weer ging de zoektocht verder.


Dan zou ik misschien wel ziek zijn in mijn hoofd en ben hulp gaan vragen. Ik ben terecht gekomen op een psychiatrische dagbehandeling. Ik heb daar bijna twee jaar verder gezocht naar wie ik was en wat ik voelde en waar dat het allemaal vandaan zou komen. Maar ook daar vond ik niet waar ik naar zocht.


Na het ritje hel en de psychiatrie waar ik allerlei benamingen heb gekregen heb ik me een tijdje terug getrokken. Ik werd als het ware een beetje tegenstrijdig tegen het leven, tegen de mensen en vooral tegen de maatschappij. Het voelde niet goed. Wat zij mij allemaal vertelde klopte voor mijn gevoel niet.


Daar kwam ik op een punt dat er echt iets moest gaan gebeuren en dat gebeurde. Ik begon me weer te herinneren hoe ik was toen ik nog klein was en de maatschappij, kennissen, vrienden en familie nog niet mij van mijn waarheid had kunnen afhalen. Dat kindje was puur. Dat kindje had toen nog alle informatie bij zich over wie zij in werkelijkheid was. Zij zou mij gaan helpen in de zoektocht van mijn ware ik.


Daar begon de reis naar het echte leven van het leven… Ik ben een nieuwetijdskind.

 

 

Heb het lef om sorry te zeggen

Door:

We doen of zeggen allemaal weleens iets waar we later spijt van krijgen tegenover iemand anders. En we denken dan dat het te laat is en dat we er niets meer aan kunnen doen want het is toch al gezegd of gebeurd.

Lees verder

Leren loslaten

Door:

Eén van de vele lessen die wij krijgen in het leven is loslaten. Maar hoe laat je los op de juiste manier? Hoe laat je los zonder dat het een blokkade kan gaan vormen binnen in jezelf.

Lees verder

Nieuwetijdskinderen

Door:

Nieuwetijdskinderen hou je niet voor de gek. Ze weten het, ze voelen het en sommige zien het. Ze weten door te voelen. Ze voelen door hun intuïtie en ze zien situaties in beeldvorm als zijnde visioenen.

Lees verder

De waarheid op tafel

Door:

Ik merk dat ik de laatste tijd veel minder goed kan zwijgen. Ik voel dat er bepaalde situaties soms besproken dienen te worden. Ik kan het niet meer onderdrukken. Mijn hart wil spreken.

Lees verder

Leef je eigen leven

Door:

Ik heb er soms moeite mee om te zien en om te horen dat mensen niet hun eigen mening hebben of niet hun eigen mening durven te laten horen. Angst voor wat een ander denkt of vindt.

Lees verder

Ik kijk regelrecht in je ziel

Door:

Het ego voorbij. Het licht duidelijk zichtbaar. Ik kijk regelrecht in je ziel. Geen kwade bedoelingen, alleen maar pijn, verdriet en angst, dat als enige nog tastbaar is voor wat mijn ziel voelt in die van jou.

Lees verder

Pieken en dalen

Door:

Van de piek naar het dal en weer terug. Het waren heftige lange weken. Ik werd plotseling met een snelvaart uit mijn wereldje getrokken.

Lees verder

Gebroken vertrouwen

Door:

Het vertrouwen in een ander zoeken is nutteloos als je bijvoorbaat al geen vertrouwen in iemand anders hebt. Je uit je wantrouwen naar de ander en wat je geeft krijg je altijd terug.

Lees verder

De onschuldige leugen

Door:

Een onschuldig leugentje dat lijdt tot een patroon waar je niet meer uit komt. Het ene moment is het onschuldig en voor eigen bestwil. Niets ernstigs, eigenlijk is er nog helemaal niets aan de hand.

Lees verder

Onbalans door de vergeten ziel

Door:

De ziel, dat nu wil spreken omdat het lang niets meer te zeggen heeft gehad. Het ver-stand dat toekijkt en zal helpen wanneer dat nodig is. Het grote geheim achter een gelukkig leven is de balans.

Lees verder

De kracht van jouw geloof

Door:

Daar waar jij als persoon in geloofd zal jouw waarheid worden. Geloven is iets zo ontzettend krachtigs, zodat het op alle vlakken de macht en controle kan hebben in ieders leven.

Lees verder

Op weg naar vrijheid

Door:

De vrijheid van het leven in eigen handen genomen. Kettingen verbroken die mij geketend hadden. Geketend door het eeuwige bestaan van dit leven hier op aarde. Geketend en vergeten.

Lees verder

De spiegel van de ziel

Door:

De steeds weer terugkerende spiegel! Telkens wanneer we denken dat we nu alle obstakels hebben gehad, komen we toch steeds weer terug bij onze oude spiegel des leven.

Lees verder

De ziel is de zon en de maan

Door:

Wanneer de zon schijnt veranderen de mensen om mij heen. Ze fluiten, zingen, lachen, dansen en stralen volop. Ineens is alles veel kleuriger. Alles voelt beter en problemen die zijn er nog wel.

Lees verder

Medelijden helpt de mens… Of niet?

Door:

Medelijden hebben, dat kennen we allemaal. Ik had medelijden met de hele wereld. Met elk wezen wat op deze planeet leeft. Bloemen, planten, bomen, dieren en voornamelijk de mensen. Maar helpen we daarmee ook een ander?

Lees verder

Innerlijke rust

Door:

De natuur brengt innerlijke rust. Een wandeling kan zo magisch zijn, wonderlijk… De aarde onder je voeten. De hemel boven je hoofd. Het is alsof je eventjes weer klein bent.

Lees verder

Schrijven vanuit de ziel

Door:

Voordat ik begin met artikelen te schrijven en te publiceren wil ik jullie eerst laten kennismaken met mijn ziel. Dit klinkt voor sommige een beetje raar, maar om mij te kunnen volgen is dat wel enorm belangrijk.

Lees verder