Gebroken vertrouwen

Het vertrouwen in een ander zoeken is nutteloos als je bij voorbaat al geen vertrouwen in iemand anders hebt. Je uit je wantrouwen naar de ander en wat je geeft krijg je altijd terug. Je zult dus altijd blijven zitten met dat wantrouwen zolang je blijft wachten tot iemand je eindelijk een beetje vertrouwen geeft.

Daar hoef je niet op te gaan zitten wachten, want die komt niet. Wat je uitstraalt komt altijd bij je terug. Het niemand durven te vertrouwen wordt op die manier steeds weer bevestigd.
Het wantrouwen wordt erger.

 

Vertrouw op jezelf

Vertrouw op jezelf. Zoek het niet bij de ander, maar haal het uit jezelf. Je bent je eigen steunpilaar. We zijn uiteindelijk allemaal op ons zelf aangewezen. Niemand anders kan jou geven wat je ook niet in jezelf hebt. Vertrouw op jezelf, je bent sterker dan je denkt. Je hebt elke storm in het leven tot nu toe overwonnen.

Kijk eens terug hoe moedig en sterk je bent geweest al die tijd. Al die keren. Hoe vaak ben je onderuit gegaan? En hoe vaak ben je weer opgestaan? Hoe vaak heb je gedacht, ik trek het niet meer en weer ben je doorgegaan?

We zijn allemaal veel sterker dan we vaak denken. Op het moment dat we het echt nodig hebben zijn we vaak veel krachtiger dan we dachten. Probeer die kracht te voelen, die wilskracht en die vechtlust en probeer dat vast te houden.

Dat is waar jij op kan vertrouwen. Op jezelf. Heb vertrouwen in jezelf, straal dat ook uit door vertrouwen te hebben in een ander en het vertrouwen komt bij je terug.

Vertrouwen is ook loslaten

Vertrouwen hebben betekent soms ook loslaten. Loslaten en er vertrouwen in hebben dat het goed komt. Mocht het nu zo zijn dat je denkt, ja maar dat heb ik al zo vaak geprobeerd. Lekker makkelijk gezegd dit. Bedenk dan eens goed of je toen ook wel echt vertrouwen hebt gehad? Of zat daar toen toch nog ergens een twijfel en vertrouwde je het eigenlijk toch niet helemaal?

Uitdagingen maken je sterker

Je kunt ook jezelf wat meer uitdagen om steeds meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Ga iets aan wat je normaal niet zou durven. Ga een angst aan. Ga een discussie aan. Ga iets doen wat je voorheen niet durfde. Kleine dingen overwinnen voor jezelf.
Stapje voor stapje.

Elke stap die je zet waar je wat kracht en moed voor nodig hebt, geeft je nog meer kracht nadien. Omdat je het gedaan hebt.
Het brengt een trots gevoel teweeg binnen in jezelf. Hoe meer je aangaat, hoe sterker dat je zul worden.

Werp af en toe eens een blik terug in je leven. En tel al die keren dat je sterk bent geweest. Zie maar eens hoe sterk dat je bent en hoeveel je in werkelijkheid dragen kan.

Gerelateerde artikelen

FemNa40