Het verschil in bewustzijnsniveau

Het leven is leren. Leren van de levenslessen die wij allemaal op ons levenspad tegen komen.

 

De transformatie waarin wij ons allemaal bevinden blijft ervoor zorgen dat we die lessen blijven leren. Het is niet alleen het leren van deze lessen, het is ook het accepteren van die lessen. Het accepteren dat we aan het transformeren zijn. De lessen zijn voor iedereen op dit huidige moment hetzelfde. Toch zullen we dat niet op dezelfde manier ervaren. Het ligt eraan in welke staat van bewustzijn je zit. De één is zich er totaal niet bewust. De ander is er zich juist heel erg bewust van. Dat maakt al een heel groot verschil onderling. De één kan door de sluier van de illusie heen kijken en de ander gelooft dat de illusie de enige waarheid is.

Verschillend in bewustzijnsniveau

Zij die zich bevinden in de hogere staat van bewustzijn zullen de lessen al snel begrijpen. Zij zien de waarheid achter de illusie. Zij zien de waarde die deze lessen bezitten. Zij die zich in een lager bewustzijn bevinden, zien de illusie aan als de waarheid. Er bestaat daarin geen goed en geen fout. Iedereen doet wat hij kan. Iedereen! Wijzen naar elkaar heeft geen enkele zin, in geen enkel opzicht. Het is alsof je zou zeggen: Ik zit op de universiteit en dus weet ik het veel beter en ben ik goed. En jij zit op de basisschool en dus jij weet niets en dus ben je fout. Dit zeggen we niet letterlijk, maar dit is vaak wel de energie die we overbrengen op de ander.

De ouder en het kind

Je zou het kunnen vergelijken met een ouder en het kind. Ouders zijn zich al meer bewust van het leven. Zij hebben de nodige ervaringen gehad in het leven. Ervaringen die wij ook levenslessen noemen. Lessen die altijd gepaard gaan met vallen en opstaan. Kinderen moeten die staat van bewustzijn nog gaan krijgen. Dat ook altijd gepaard zal gaan met vallen en opstaan. Door ervaringen en de nodige levenslessen net zoals de ouders hebben gehad. Dit is als het ware hetzelfde principe als iemand met een hoger bewustzijnsniveau en iemand met een lager bewustzijnsniveau.

Het niveau

Het bewustzijnsniveau zou je ook weer kunnen vergelijken met bijvoorbeeld onze leeftijden, de groep of klas waarin iemand zit (school) En het niveau van ons IQ. Al die factoren spelen een hele belangrijke rol in het bewustzijnsniveau van iemand. De één is ouder dan de ander. De één pakt een lesstof makkelijker op dan de ander. De één doet er drie keer over en de ander tien keer. De één krijgt meer praktijk lessen en de ander meer in theorie. De één heeft meer begeleiding nodig dan de ander. De één is beter in taal en de ander in rekenen. Zoals het op school werkt, zo werkt het ook in het leven zelf. Ik noem het de school van het universum. De school van de ziel. Ook hierin geldt weer hetzelfde principe. De één ziet dat wel en de ander ziet dat niet. Er is echter een heel groot verschil. Op school (aarde) werken we voornamelijk met ons IQ. De levenslessen (school van het universum) werken we voornamelijk met ons EQ. Zoals iedereen een andere IQ heeft, zo heeft ook iedereen een andere EQ.

Gerelateerde artikelen

De balans opmaken

Door:

Een mens voelt zich beter met Regelmaat, reinheid en rust op zijn tijd. Afgelopen zomervakantie heb je de balans kunnen opmaken. Heerlijk kunnen genieten van niks doen.

Lees verder

FemNa40