Tuinplant van de maand:                de aardbei

Als je aan de zomer denkt, dan denk je ook aan aardbeien.

Heerlijk om van te snoepen, maar ook heel leuk om zelf in je tuin te planten.

 

 

De aardbei (Fragaria) is een makkelijke plant waar je al snel de eerste vruchten van plukt. De aardbeienplant staat als Tuinplant van de Maand juni eens lekker in de spotlights!

Aan de slag!

Hoe leuk is het om aardbeien te plukken uit je eigen tuin. Verser krijg je ze nergens! Door de liefde en aandacht die je erin hebt gestopt, smaken zelfgekweekte aardbeien bovendien lekkerder dan die uit de winkel.

Wil je de hele zomer oogsten? Kies dan voor zogenoemde doordragende soorten als ‘Ostara’, ‘Rapella’, ‘Selva’ en ‘Toscana’. Plant aardbeien zo’n 30 tot 40 cm uit elkaar in de tuin of zet ze in bakken. Belangrijk is een zonnige plek en regelmatig een slok water.

Heb je de smaak te pakken? Plant dan ook eens rode bessen, bramen en frambozen voor heerlijke fruitsalades, jams en smoothies uit eigen tuin.

Wist je dat?
 

  • Naast de lekkere vruchten verschijnen er ook witte of roze bloemetjes aan de aardbeiplant.
  • De aardbei dankt haar titel ‘zomerkoninkje’ aan een reclamecampagne uit de jaren 70. Dat was zo’n succes dat aardbeien tot de dag van vandaag nog steeds bekend staan als ‘zomerkoninkjes’.


Goed om te weten

Plant alleen in potten of bakken met afvoergaten in de bodem. Een goede afwatering is voor kleinfruit van levensbelang. Dankzij speciale plantenvoeding voor kleinfruit houd je de planten fit en gezond. Bovendien zal de oogst rijker zijn!

 

 

 

Bron

Gerelateerde artikelen

De kleurrijke herfst

Door:

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Lees verder

De lente in zicht

Door:

De lente komt meestal medio maart en de zonnige dagen bieden de mogelijkheid om alvast de tuin voor te bereiden op de lente en de zomer.

Lees verder

FemNa40