De kleurrijke herfst

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn.

Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Hoezo ‘vallende blaadjes’ blues? Het is tijd voor een happy herfst!

De tuintrend ‘Happy Life’ is de inspiratiebron voor een kleurrijke herfsttuin. Planten, kleuren en materialen kun je naar hartenlust met elkaar combineren.

Knalkleuren

Je trekt je niets aan van de kalender, je wordt juist vrolijk van die prachtige herfstkleuren. Muren, schuttingen en meubelen verf je in felle kleuren. Hetzelfde doe je met fruitkistjes. In die kistjes zet je felgekleurde potten met bloeiende planten.

Je plukt bloemen uit de tuin en stopt ze in wissellijstjes. Dat is jouw creatieve interpretatie van een verticaal tuintje.

Rijke bloeiers

Rijke bloeiers met bloemen in felle kleuren zijn er ook in de herfst. Neem bijvoorbeeld de najaarsviool. Die is er in duizelingwekkend veel kleuren. En dan kun je ook nog eens kiezen tussen soorten met mini- en maxibloemen.

Een andere herfsttopper is de bolchrysant. Met één plant heb je minstens honderd bloemen te pakken. Groenblijvende planten mogen eigenlijk ook niet ontbreken in de tuin. Kies dit najaar eens voor een laurierboompje op stam of Leucothoe met groen of rood blad.

Bron

Gerelateerde artikelen

De lente in zicht

Door:

De lente komt meestal medio maart en de zonnige dagen bieden de mogelijkheid om alvast de tuin voor te bereiden op de lente en de zomer.

Lees verder

FemNa40