Natuurlijke botox tegen huidveroudering

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid ook ouder. Logisch natuurlijk! De huidveroudering wordt veroorzaakt door een steeds tragere celdeling.

 

De oudere huid doet er twee keer zo lang over om een cel aan het huidoppervlak te vervangen dan een jongere huid. Daarnaast wordt de opperhuid steeds dunner en verandert de lederhuid. De huid verliest zijn elasticiteit en er ontstaan rimpels. Ook wordt de huid droger door de vermindering van talgklieren.

Ook factoren van buitenaf hebben invloed op het verouderingsproces. Door blootstelling aan UV-stralen verliest de huid sneller elasticiteit en ontstaan er rimpels. Hierdoor wordt de huid sneller oud. Ook roken heeft een negatieve invloed op onze huid. Roken breekt bindweefsel af, hierdoor ontstaan er eerder rimpels.

Verouderingsproces vertragen

Gelukkig kunnen we het verouderingsproces vertragen. Het is belangrijk dat we goed voor onze huid zorgen. Gebruik een goede zonnebrandcrème, ook wanneer het bewolkt is. Drink veel water, eet veel groenten en anti-oxidanten, rook niet en vermijd stress. Verzorg daarnaast je huid goed met hydraterende en beschermde huidverzorgingsproducten, zoals de Cell Guard lijn van VYON.

De Cell Guard producten bevatten veel actieve ingrediënten die de huidcelfuncties herstellen en reguleren.
Ze verbeteren het vochtgehalte en de voedingsstoffen in het weefsel en bouwen aan een actieve en gezonde huidstructuur.

Liposystem Complex ®- ingekapselde retinol

De ingekapselde retinol dringt diep de huid binnen waar het geleidelijk aan, gedurende drie dagen, zijn werking afgeeft. Het activeert celvernieuwing en het collageen biosynthese. Retinol vermindert het verlies van elasticiteit en is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Guggul extract

Guggul extract komt van de hars van de Meccabalsem. Het dringt door tot in de vetcellen. Het bevat coommipherol wat de opbouw van de vetzuren bevordert en commipherine; dit remt het enzym dat de afname van vetcellen regelt.

Aquarich ® - zwarte haver extract

Aquarich heeft effect op alle huidlagen, 1% van het actieve bestanddeel kan het vochtgehalte van de huid in alle huidlagen tot 6% verbeteren.

Tetrapeptide-7

Tetrapeptide-7 heeft dezelfde werking als botox. Het onderdrukt de productie van overtollig interleukinen die ontstekingen veroorzaken. Dit voorkomt het ontstaan van rimpels, verslapping en een ongelijkmatige teint.

Cell Guard is dus een zeer effectieve verzorging tegen rimpels en huidveroudering. Het is geschikt voor alle huidtypes vanaf ongeveer 40 jaar. De Cell Guard lijn bestaat uit een serum, dagcrème, nachtcrème,
nek & decolleté crème, masker, oogcrème en oogmasker.

Foto: Kayleigh Vlassak

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

FemNa40