After Summer

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. 

We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

De draad oppakken, lijkt even lastig, maar voor je het weet zit je weer in je ritme van alledag.

 

We maken de balans op en stellen weer doelen. Hoewel een vakantie een mens goed doet, is het vaak ook een periode van onregelmatigheid, meer en ongezondere voeding en een drankje meer dan normaal.

Het sporten hebben we vaak even gelaten voor wat het was en onze huid heeft zeer waarschijnlijk iets meer zon gehad dan goed voor haar is.

De uitdaging om de balans te behouden of hervinden

De 3 peilers van rust, reinheid en regelmaat zijn nog altijd actueel. Voor je het weet staat je agenda weer overvol. Probeer in ieder geval een rustmoment per dag in te passen. Kies een avond voor jezelf en doe waar jij je bij kunt ontspannen.

Ga voor 00.00 uur naar bed, en probeer 7 a 8 uur slaap te halen. Je lichaam heeft dat heel hard nodig en kan zo herstellen en opbouwen. Kijk de laatste uren niet meer teveel op je computerscherm of mobiel en leg deze
's nachts liefst zo ver mogelijk weg, de straling doet er ook geen goed aan.

Een tip om veel tijd te besparen: check je mail en social media maar een 1x per dag. Werk je taken een voor een af op volgorde van belangrijkheid. Ook die waar je tegenaan hikt. Durf eens wat vaker ‘nee’ te zeggen.

Het lichaam in shape

Je lichaam is heel snel verwend en gewend aan een ander eetpatroon en aan de hoeveelheden. Als het lichaam veel suikerrijke producten gewend is, dan vraagt het steeds om meer. Start met het nuttigen van zo natuurlijk mogelijk voedsel, dus geen blikjes, pakjes en zakjes.

Maak er een gewoonte van om veel water drinken, minimaal 2 liter per dag. Start in de ochtend met een verzadigend ontbijt,bijvoorbeeld havermout of griekse yoghurt met fruit. Eet door de dag heen veel groenten en fruit.

Tussen de middag een salade met diverse soorten groenten en tonijn of zalm is een goede vervanger van brood. Kies bij het diner overwegend groenten en vlees of vis en beperk de koolhydraatrijke pasta of aardappelen. 

Neem niet te grote hoeveelheden. Doe eventueel een lichte detoxkuur. Hanteer de 80/20 regel, wat wil zeggen als je 5 dagen gezond eet, dan mag je in het weekend best een keer wat extra’s.

Ga sporten of tenminste goed bewegen. Kies voor een endermologie (bindweefsel) behandeling of een goede bodymassage.

De huid weer opgepept en klaar voor de herfst

Aan onze huid kunnen we de zonneschade aflezen. De huid is dan verdikt (leerachtig, grof) en heeft meer rimpel(tje)s. Pigmentvlekken ontstaan op de veel aan de zon blootgestelde gebieden (handen, decolleté en gezicht).

Onrustige plekjes kunnen zich gaan manifesteren en de huid voelt trekkerig en droog. Natuurlijk heb je wel steeds met een factor van minimaal 30 gesmeerd!

Het dagelijks regime van verzorging door middel van ochtend en avond reinigen, 3x per week scrubben en overdag een zonnefactor en in de nacht een herstellende nachtcrème zijn de eerste vereisten.

Het is echter minstens zo belangrijk om wel met de voor jouw huid goede producten te werken om niet het tegenovergestelde te bereiken, namelijk veroudering!

In het beautycenter is een peeling of microdermabrasie behandeling een heel goede behandeling om de huid te ontdoen van de afvalstoffen. De verdikte lagen te verwijderen of verdunnen en daarna goed te hydrateren of voeden of kalmeren. 

Een goede schoonheidsspecialsite kan je daar perfect in adviseren. Kies niet zomaar klakkeloos wat je denkt of ziet staan, maar win het advies in van een deskundige. Je huid zal je dankbaar zijn.

Kies voor duurzaamheid

Zoals een auto onderhouden moet worden door een vakman voordat die gaat haperen, zo zou het eigenlijk ook met ons lichaam en de huid moeten. Geen losse hap/snap behandeling, maar een begeleiding door het jaar heen. Dit bespaart je uiteindelijk kosten en je loopt niet achter de feiten aan.

Dit is ook de reden dat Medi Spa Annelies een concept ontwikkeld heeft voor de begeleiding van de persoon op maat. Voor de huid en het lichaam. Na een intake kunnen we zelfs online begeleiden. Om gewoon het hele jaar in balans te zijn!

Op naar een mooi nieuw seizoen!

Groet,
Annelies

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

Deodorant zonder aluminium

Door:

Krijg je van deodorant ook altijd jeuk, witte strepen en vergelen je shirts? Ik heb hier erg veel last van en ben op zoek gegaan naar een deodorant, waar ik die problemen niet mee zou hebben.

Lees verder

FemNa40