Winter Skin Care tips voor een droge huid

De koude dagen van de herfst en winter brengen een mooie, rode gloed op je wangen maar drogen deze ook uit.

Je gezicht, handen en voeten hebben vaak te lijden van de kou.

Voor sommige mensen is het probleem nog erger dan alleen het strakke, droge gevoel.

 

De huid wordt zo droog dat het resulteert in schilferen en soms zelfs eczeem (waarbij de huid ontstoken raakt). Zodra de verwarming in huis aangaat, begint de huid te verdrogen.

Het maakt niet uit als of je nu centrale verwarming, een kachel of een openhaard hebt. De huid wordt droog.

Klinkt dat bekend? Lees dan verder voor de wintertips om je huid gezond en fris te houden.

Moisturizer

Een goede vochtinbrengende crème die prima werkt in de lente en de zomer, is niet hetzelfde als een crème voor winterse weersomstandigheden.

Gebruik een moisturizer op basis van olie, in plaats van water. De olie geeft je een beschermende laag op de huid die je beter tegen de droogte beschermt.

Kies olie met zorg uit omdat niet alle oliën geschikt zijn voor het gezicht. Oliën op basis van avocado, mineralen zoals teunisbloemolie, amandelolie of Shea olie - of boter - is controversieel, omdat de poriën kunnen verstoppen. Deze kunnen te vet zijn en trekken niet in de huid maar vormen een laagje.

Zonnebrandcrème

Dit is niet alleen geschikt voor de zomer, maar ook uitermate geschikt voor de herfst en winter omdat je huid nog steeds kan beschadigen door de winterse zon. 

Handen en voeten

De huid op handen en voeten is dunner en heeft minder vetklieren dan de andere delen van het lichaam.
Dat betekent dat het moeilijker is om je handen vochtig te houden, vooral bij koud en droog weer. Dit kan leiden tot jeuk en kraken.

Gebruik lotions op basis van vaseline of glycerine en draag handschoenen wanneer je naar buiten gaat.

Vermijd natte handschoenen en sokken. Natte sokken en handschoenen kunnen je huid irriteren en veroorzaken jeuk, kraken, zweren of zelfs een eczeem.

Drink water

Je hebt het al vaak gehoord want het drinken van water helpt je huid jong en gezond te blijven. Water is goed voor je algehele gezondheid en de huid; zeker voor iemand die ernstig uitgedroogd is.

Peeling

Als je huid onaangenaam droog is, vermijd dan agressieve peelings en maskers op basis van alcohol want die kunnen vitale olien verwijderen van je huid.

In plaats daarvan gebruik je een reinigingsmelk of milde schuimende cleanser, een toner zonder alcohol of een masker dat diep hydrateert. En gebruik ze minder vaak.

Ga niet in een te heet bad

Nauurlijk is het een weldaad om een heet bad te nemen als je uit de kou komt.  Maar de warmte van een te warme douche of bad breekt de lipide barrières in de huid af, wat kan leiden tot een verlies van vocht.

Je bent beter af met alleen warm water te douchen en doe dat niet te lang. Een lauw bad met havermout of zuiveringszout kan je helpen om van een jeukende huid af te komen,

Werkt het bovenstaande niet ga dan naar een dermatoloog.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40