Genieten van een dagje wellness

Voor sommige mensen is er niets heerlijkers dan een dagje naar een wellness resort.

Aan de andere kant zijn er ook genoeg mannen en vrouwen die er niet aan moeten denken.

Toch zullen de meeste er fantastisch van kunnen genieten!

 

Heerlijk relaxen en jezelf in de watten laten leggen door middel van fantastische massages, hot tubs en de verschillende sauna's. Ook wanneer je soms wat gespannen bent, moe of gestresst voelt, is een dagje wellness heerlijk. Als herboren kom je aan het einde van de dag weer thuis met een opgekikkerde geest en een heerlijk zachte huid.

Heb jij nog nooit een bezoek aan een wellness resort gebracht, maar lijkt het je wel leuk om een keer te gaan? Lees de onderstaande adviezen, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je dagje wellness.

Reserveren

Het gebeurt best vaak dat wellness resorts al een poos van te voren zijn volgeboekt. Vooral in vakanties en op zaterdag en zondag. Om deze reden kun je beter van tevoren een afspraak maken. Vaak kan dit via de website van het resort en anders staat er vast en zeker wel een telefoonnummer vermeld.

Jouw budget

Houd er rekening mee dat een dagje wellness toch al snel zo'n €30,- per persoon kost. Misschien moet je er eerst even voor sparen. Naast de entree betaal je ook nog geld voor eten, drinken en misschien kies je ook nog voor extra behandelingen of massages.

Denk hier van tevoren wel even aan, want het zou jammer zijn als dit je achteraf een vervelend gevoel geeft. Eventueel kun je zelf wat eten en drinken meenemen van huis. Drinken is tenslotte wel belangrijk als je een sauna bezoekt.

Wat neem je mee

Op de website van het wellness resort lees je waarschijnlijk wel wat je allemaal mee moet nemen. Meestal gaat het dan om dingetjes zoals:

  • Badkleding
  • Een duster of ochtendjas
  • Badslippers
  • Handdoek
     

Vaak kun je dit ook wel huren bij het resort, maar wanneer je het zelf meeneemt, scheelt dat toch weer in de kosten. En hoe lastig is het om het zelf mee te nemen. Daarnaast kun je dan ook fijn je eigen spulletjes gebruiken. Tenslotte kan het heel prettig zijn om je na het bezoek niet op te maken, zodat je huid lekker kan ademen.

Met of zonder badpak

Sommige mensen vinden het vervelend om naakt naar de sauna te gaan. In principe is het wel de bedoeling dat je zonder kleding gaat. Mocht je toch echt liever in badpak of bikini gaan, dan moet je zoeken naar speciale badkledingdagen. Op die dagen is het voor alle bezoekers verplicht om badkleding te dragen.

Ga je toch op een normale dag, dan kun je altijd nog even een handdoek om je heen doen wanneer je niet helemaal naakt wilt zijn.

Niet te hard

Naar een wellness resort ga je over het algemeen om even helemaal bij te komen en heerlijk te ontspannen. Uiteraard is dit ook de bedoeling van de andere bezoekers. Wanneer je dan in de sauna uitgebreid gaat bijpraten met je vriendin, kan dat soms niet prettig zijn voor andere gasten.

Het is fijn wanneer alle mensen redelijk stil zijn en zich op deze manier helemaal kunnen ontspannen.
Natuurlijk mag je best samen wat praten, maar dan het liefst een beetje zacht.

Kleding

Voor een bezoekje aan de sauna of een wellness centrum hoef je niet je beste pak aan te trekken. Pak heerlijk iets comfortabels uit je garderobekast. Misschien draag je graag een zachte joggingbroek.

Combineer dit met je lievelingsshirt en klaar ben je. Vooral aan het eind van de dag is het zo heerlijk als je prettige kleding aan hebt. Stel je voor dat je dan direct weer op hakken moet lopen.

Geen afspraken

Aan alle dingen komt een eind, ook aan jullie saunadagje. Je zult je, wanneer je naar huis gaat, vast en zeker helemaal loom voelen. Geef hier lekker aan toe en kruip 's avonds heerlijk met een fijn tijdschrift op de bank. Plan zeker geen afspraken voor die avond. Geniet nog heerlijk na van je relaxte toestand.

Bron + bron
 

Gerelateerde artikelen

FemNa40