Help! Wat moet ik hebben?

Iedereen kent het wel, kom je net bij de mondhygiënist vandaan, moet je verschillende producten aan schaffen voor je gebit.
Omdat het toch nog (een beetje) ontstoken is. Vol enthousiasme ga je gelijk door naar de winkel en dan sta je daar voor het schap…
Er is zoveel keus, dat je niet meer weet waaruit je moet kiezen.

Was het een dikke of juist een dunne tandenstoker/rager, welk mondwater werd er gezegd. Met of zonder fluoride, voor een slechte adem of juist desinfecterend, zonder alcohol?
Uiteindelijk pak je maar wat, of je vraagt het aan de verkoper, die het eigenlijk ook niet weet.

 

Miskoop

Thuisgekomen kom je er dan achter dat de tandenstoker te dik of te dun is, hij te snel breekt. De ragers buigen te snel en passen niet tussen de tanden en kiezen. En je gooit ze weg. Wat een teleurstelling en ergernis! Vervolgens gebruik je niets. Je weet gelijk dat je bij het volgende bezoek wat te horen krijgt!

Zelf sta ik versteld van wat er allemaal verkocht wordt aan mondverzorgingsproducten. Ik zie ook producten die weinig doen, alleen zorgen voor tijdelijk een lekker menthol smaakje. Of je mond barst bijna open van de alcohol die er in zit. En OOOOO wat is het lekker fris. En al die plastic tandenstokers die te scherp zijn, waarmee je het tandvlees kapot prikt.

Nee, geef mij maar producten die daadwerkelijk doen wat ze beloven. Zelf werk en adviseer ik o.a. de Bluem producten.
Hier zitten honingenzymen in die als ze in contact komen met lichaamsvloeistoffen zuurstof gaan produceren. 
Zuurstof geneest, is bacteriedodend, antischimmel en ontstekingsremmend.

Er is een tandpasta, mondwater, mondspray en een gel van. De gel gebruik ik voor mensen die ontstoken implantaten hebben (peri-implantitis noem je dit). Ook mensen die last hebben van een koortslip of aften en andere mondwondjes kunnen de gel gebruiken.

Wat ik probeer duidelijk te maken is laat je NIET MISLEIDEN door mooie reclame, kijk op het product wat voor stoffen erin zitten. Weet wat je koopt en voor welk probleem. Want we willen toch alleen maar het beste voor ons lichaam!

 

Gerelateerde artikelen

Biofilm

Door:

In mijn vorige artikel heb ik uitgelegd dat bacteriën vaak voorkomen in gemeenschappen. In dit artikel wil ik meer vertellen over een zeer gespecialiseerde gemeenschap: de biofilm.

Lees verder

FemNa40