Mondhygiënist op pad

Wat een heerlijke dag is het vandaag. Ik rij langs de rivier de Amstel richting Abcoude. Het fluitenkruid staat volop in bloei, zie de lammetjes ,de blauwe lucht en het waait lekker. Ik hou van fluitenkruid, ik heb al hele bossen geplukt voor binnen en buiten.

Volgens mij kijk ik meer om me heen, dan dat ik op de weg let. 
Dan zie ik wat moois in het land staan… eigenlijk wil ik foto’s maken, maar rij snel door, want ik wil op tijd zijn.

 

Afspraak

Ik heb een afspraak met Suzanne en Han van Blokland. Zij zijn de eigenaren van Villa Oldenhoff in Abcoude. Ik word warm ontvangen in de keuken van  hun  bed en breakfast. Zelden kom ik zo iets moois tegen, alles klopt hier de tuin, binnen, het huis en de mensen.

Ik ga vertellen wat mijn ideeën zijn als mondhygiënist, dat ik het belangrijk vind om je gasten een tandenborstel aan te bieden, in plaats van het zeepje en de shampoo.

Of als mensen een vergadering / lunchafspraak hebben, dat het belangrijk is om even je tanden te poetsen. Niets is vervelender dan dat er nog eten tussen iemands tanden zit, waar je steeds naar moet kijken.

Suzanne en Han zijn gelijk enthousiast en gaan de tandenborstels aanbieden aan hun gasten.

Ik vind het zo geweldig dat dit gebeurd, de gasten zullen het erg waarderen. Wat ik zelf merk,  is dat als mensen hun gebit zelf belangrijk vinden, dat ze voor deze ideeën open staan.

Je kijkt altijd naar iemands mond en het is veel fijner om naar een gezonde schone mond te kijken, dan naar een ontstoken mond. Misschien kijk ik altijd naar iemands mond omdat het mijn beroep is.

Suzanne vertelt dat er 2 juni a.s.  een open dag is van bedrijven rond de Amstel. Ook zij doen mee en organiseren een high tea  vanaf 12.00 uur ( € 5,00 p.p.) en Paul Zekveld van Zekveld Vinos  organiseert een wijnproeverij. Dit mag je niet missen, hier moet je echt naar toe!

Ik zie een heerlijke appeltaart staan op een grote houten plank, verse bloemen en fruit. Wat hebben de gasten het hier toch goed! Ik ben blij dat ik weer terug mag komen om de tandenborstels te brengen en... om een lekker stukje appeltaart te eten.

Dit is mijn eerste verhaal op de site van Femna40, ik hoop je nog veel meer te kunnen vertellen van mijn ervaringen als mondhygiënist.

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

FemNa40