Kraaienpootjes

We zijn er niet blij mee als de eerste tekenen van kraaienpootjes rond onze ogen verschijnen in ons spiegelbeeld.

Het is  helaas het eerste teken dat onze huid rond de ogen een dagje ouder wordt. De huid is op die plaats veel kwetsbaarder en dunner dan op de rest van ons gezicht. Je moet dus zorgvuldig en voorzichtig hiermee omgaan.

Het is aan te raden om in een vroeg stadium een oogcrème of ooggel te gebruiken ter voorkoming van kraaienpootjes. Dit kun je al doen vanaf je 25e jaar, waarmee je de ogen al versterking geeft.

 

Er zijn diverse soorten anti-rimpel producten van verschillende merken verkrijgbaar, die het collageen en elastine weefsel van onze ogen versterken. Ieder merk bevat andere werkzame stoffen, dus het is even uitproberen wat het best bij jouw huid en ogen past.

Het is belangrijk om de oogcrème op een juiste manier op te smeren, omdat  de huid rond je ogen flinterdun is.

Hier een paar tips hoe je dit het beste kunt aanbrengen:

  • Maak bij het aanbrengen een licht kloppende beweging. Het liefst met je ringvinger, waardoor je de huid ook niet hard kunt aanraken.
  • Breng de oogcrème of ooggel aan van je binnenooghoek tot aan je buitenooghoek. Zo zorg je ervoor dat de werkzame stoffen in de crème goed opgenomen worden door de huid.
  • Breng een oogcrème nooit precies aan onder de wimperrand, aangezien het in je ogen kan komen en irritatie kan veroorzaken. Zorg dat je het op het botje onder je ogen smeert waar het goed werkt en het je ogen niet kan irriteren.
  • Gebruik geen gewone dagcrème voor je ogen. De stoffen die hier inzitten zijn te werkzaam en kunnen je juist allergische reacties bezorgen.
  • Gebruik een oogcrème van hetzelfde merk als je dagcrème, zodat het elkaar op een goede manier kan aanvullen.


Bron: Gezondheidsnet

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

FemNa40