Nagelbijten, stop ermee!

Nagelbijten is een slechte gewoonte die niet alleen je handen er lelijk laat uitzien, maar als je lang genoeg nagels bijt, kun je permanent je nagels, je tandvlees en zelfs je tanden beschadigen.

Als je moe bent van bloedende nagelriemen, probeer dan deze eenvoudige remedies om een normale en mooie nagelgroei te bevorderen.

 

Confronteer jezelf

Het is tijd om toe te geven dat je nagelbijten een uit de hand gelopen gewoonte is geworden en dat je niet kunt stoppen wanneer je wilt. Voordat je probeert te stoppen, besef dat je het doet op het werk of andere openbare plaatsen en dat het sociaal niet aanvaardbaar is.

Zeg tegen jezelf dat je gezonde mooie nagels wilt en je nare gewoonte af wilt leren.

 • Neem foto's van je nagels en bekijk ze goed. Is dat wat je altijd wilt zien?
 • Zeg tegen jezelf dat als je mooie lange nagels hebt, je ze kunt lakken in mooie kleuren voor speciale gelegenheden. Dit zal je motiveren: 'Ik kan geen nagellak opdoen, totdat ik stop met nagelbijten'.
 • Let op andere mensen die nagelbijten voor extra motivatie.
 • Vergeet niet dat ernstig nagelbijten ook kan leiden tot gezondheidsproblemen. Wanneer je nagels bijt,
  breng je constant bacteriën uit je handen naar je mond.
 • Praat met een vriendin over je probleem. Je hoeft het niet alleen op te lossen.
   

Visualiseer

Een stimulatie voor jezelf maak je door een foto van gezonde nagels op te hangen of zelfs bij je te dragen.

 • Elke nacht voordat je naar bed gaat, visualiseer je jezelf met gezonde nagels.
 • Visualiseer jezelf met gezonde nagels elke keer dat je in de verleiding komt om te gaan bijten.
   

Maak een plan

Plan een dag om te stoppen met nagelbijten:

 • Schrijf de dag in je agenda.
 • Als je echt gefocust bent, je ideale stopdatum opschrijven.
   

Hulp krijgen

Als nagelbijten zo'n vergevorderd probleem is dat je nagelriemen bloeden of dat je zelfs je vingernagels verliest, probeer het dan niet zelf op te lossen maar ga naar de huisarts. Die zal kunnen vaststellen of jouw probleem een symptoom is van een groter probleem als obsessieve compulsieve stoornis (OCS).

Methode

Het afdekken van je nagels met pleisters. Doe pleisters over je nagels. Houd de pleisters elke dag op. Je hebt speciale pleisters die waterbestendig zijn. Je kunt zelf zien wanneer de pleisters vervangen moeten worden.

Na een paar weken de pleisters verwijderen. Merk op hoeveel beter je nagels eruitzien. Krijg je de neiging om weer te gaan bijten, tape je nagels dan weer met pleisters.

Houd je handen bezig met een andere bezigheid in plaats van nagelbijten. Een hobby om je handen af ​​te leiden, zoals breien of haken, hardlopen of andere outdoor activiteiten of nog mooier nagelverzorging en decoratie.

Houd je mond bezig met kauwgom kauwen of zuigen op pepermuntjes of snoepjes gedurende de dag. Nagelbijten gaat minder makkelijk als je kauwgom kauwt of op een snoepje zuigt. 

Snack kleine hapjes gedurende de dag. Je moet natuurlijk wel vermijden dat die tussendoortjes je gewicht omhoog brengen, dus denk aan gezonde snacks zoals worteltjes of selderij.

Neem water mee waar je ook naartoe gaat, zodat je altijd een slok kunt nemen wanneer je een zwak moment krijgt.

Herstel

Trakteer jezelf op een manicure zo vaak als je kunt. Je hebt een manicure verdiend voor het bereiken van je doel door te stoppen met nagelbijten. Zodra je nagels in goede vorm zijn, moet je je richten op het behoud hiervan.

Houd je nagels relatief kort. Een eenvoudige manicure kan helpen je gezonde nagels te behouden en voorkomen dat je weer gaat bijten.

Handhaaf een gezond dieet. Een gezond dieet zal je helpen aan een beter algeheel gevoel en zal je nagels helpen herstellen en goed te laten groeien. Eet calcium- en magnesiumrijk voedsel, zodat je nagels zullen herstellen en goed gaan groeien.

Niet alleen dat, maar de grootste reden dat het menselijk lichaam wil nagelbijten, is een gebrek aan calcium en magnesium in het lichaam. Zwavelhoudende mineralen zoals die zitten in appels, komkommers, druiven, knoflook, asperges en uien helpen allemaal voor consistente groei.

Gerelateerde artikelen

Gel nagellak

Door:

Ik gebruik nog steeds de gewone nagellak, want een uur stilzitten en vooral nergens naar wijzen en geduld hebben omdat het kleinste stukje lucht je net gelakte nagel kan verpesten, heb ik geen tijd en geduld voor.

Lees verder

FemNa40