Handverzorging kun je gemakkelijk zelf!

We gebruiken onze handen de hele dag door.

Of je nu timmerman/vrouw bent met een hamer in je handen, als verpleegster patiënten behandeld en verzorgd of je tijdens je kantoorbaan uitleeft op je toetsenbord.

 

Toch worden onze handen vaak overgeslagen in de dagelijkse verzorging. Daarom wordt ook vaak gezegd dat onze handen onze echte leeftijd verraden. Rimpels in ons gezicht verbergen we met crèmes en make-up,
maar onze handen vergeten we. Terwijl die juist ontzettend veel te verduren krijgen: zonlicht, kou, water,
noem maar op!

En het is helemaal niet moeilijk om je handen goed te verzorgen. Iedereen kan het, het kost maar een paar minuten per dag en je kunt het gewoon thuis doen. Bekijk deze handige tips.

Handcrème
Smeer je handen dagelijks of een aantal keer per dag in met een voedende en verzorgende handcrème.
Gebruik bij voorkeur een handcrème met UV filter om veroudering door de zon te voorkomen.

Handscrub
Verwen je handen een of twee keer per week met een lekkere scrub. Een scrub verwijdert alle dode huidcellen en zorgt voor zijdezachte handen. Een scrub houdt de huid elastisch en vermindert fijne lijntjes. 

Nagels
Ook je nagels hebben de extra zorg nodig. Er zijn veel verzorgende producten voor de nagels verkrijgbaar. Speciale lak om je nagels te voeden en versterken of crème tegen het nagelbijten.

En natuurlijk mogen je nagels ook gezien worden. Een kleurtje maakt je handverzorging helemaal af.
Smeer altijd een topcoat over de nagellak om er langer van te genieten.

Het is dus heel gemakkelijk om zelf mooi verzorgde handen te creëren. Maar af en toe een bezoekje aan de manicure om je te laten verwennen is natuurlijk ook heel lekker!

Foto voorpagina

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

FemNa40