Waarschuwing voor gebruik Melanotan

Het gebruik van een zelfbruiner, spray-tan en de zonnebank  zijn allemaal manieren om zonder zon bruin te worden, zonder dat hiervoor überhaupt een zonnestraal aan te pas hoeft te komen. En sinds kort kan ook Melanotan (lees: Barbie-drug) aan het lijstje van bruin-zonder-zon toegevoegd worden.

 

Melanotan is niet alleen gewild onder jongeren, omdat het je een bruin kleurtje geeft, ook de bijwerkingen dragen bij aan de populariteit. Zo zou de drug een afslankend effect én een verhoogd libido tot gevolg hebben. Sounds too good to be true, en dat is het dan ook wel een beetje.

Behalve een vermindering van je eetlust, heeft Melanotan namelijk ook minder onschuldige bijwerkingen. De drugs kan ook tot hartritmestoornissen, een verhoging van je bloeddruk en een ongelijkmatige verdeling van je pigment leiden.

Furrow bij RTL Boulevard

Op dit moment zijn de onderzoeken naar de bijwerkingen van Melanotan nog in volle gang. Omdat de FDA (Food and Drug Administration) de drug nog niet officieel heeft goedgekeurd, kun je hem op dit moment alleen nog via het illegale circuit verkrijgen. Je kunt het natuurlijk online kopen, maar Melanotan wordt ook veel in de sportschool aangeboden.

Het middel is de laatste maanden steeds populairder geworden. Daarom besteedde RTL Boulevard volop aandacht aan deze verontrustende trend. Ze vroegen mij of ik als deskundige toelichting wilde geven op deze nieuwe vorm van bruin-zonder-zon.

Benieuwd naar mijn mening over de Barbie drug? Bekijk hier het item in RTL Boulevard.

www.furrow.nl

FemNa40