Een dag en een nacht in Maastricht

Wat was dat een verrassing toen mijn man zei: we gaan er even tussenuit. Dat kwam werkelijk uit de hemel vallen en dan ook nog naar het bruisende Maastricht.

Het was met recht inpakken en wegwezen…heerlijk. Op een mooie tijd weggereden, 10.00 uur, dus niet al te vroeg.

Het hotel vind ik altijd het spannends. Waar kom je terecht, is het schoon en is alles op loopafstand, want we willen lekker eten en een wijntje drinken… ook dat was gelukt.

 

Hotel Botticelli

In de karakteristieke wijk Jekerkwartier staat het monumentale pand Hotel Botticelli, op zeer korte afstand van de beroemde pleinen het Vrijthof en het Onze-Lieve-Vrouweplein, met al hun terrassen. Het pand is in de 18de eeuw gebouwd en diende in die tijd als wijnkoophuis.

De authentieke elementen vind je nog overal terug. Echt een top hotelletje met enorme kroonluchters etc. Een echte aanrader dus. En zeer gastvrij.

Terrasjes en winkeltjes

We hebben op verschillende terrassen gezeten en hadden het geluk dat de zon scheen. De vele winkels hebben we natuurlijk niet overgeslagen. Wat ons daar opviel was dat iedereen er beschaafd uitzag en de mensen vriendelijk waren, ook in de winkels.

Wat me opviel was dat je geen hashlucht rook, wat ik wel altijd in Amsterdam ruik  en daar kom ik regelmatig. En dat leuke taaltje wat ze spreken… met recht twee topdagen.

Hapje doen

Als je gaat, kijk dan goed uit waar je eet, want niet alles is even goed en lekker. Jammer dat de tijd nooit even stil staat en dat die twee dagen niet iets langer duren. Het is zoals het is, maar in ieder geval hebben we samen weer even tijd voor elkaar gehad.

Heb je zelf ook een leuk verhaal over een weekendje weg in eigen land, mail dat dan naar ons.

 

FemNa40