Wijn ervaren als je 1e grote liefde

Sommige wijnen zijn net als je eerste grote liefde.

Zodra je er een beetje van geproefd hebt, wil je niet anders meer!

Het laat een indruk achter die je niet meer loslaat en daar blijf je dan ook trouw aan.

 

Met wijnen kun je nog wel eens afwisselen maar vaak haalt het niet bij datgene wat je het mooiste vindt.

Omschrijving

Wij hebben dit heel erg met het wijnhuis dat het langst in ons assortiment staat, Vina Casa Silva. Sinds de eerste dag staat dit wijnhuis met stip op 1 als je het hebt over het aantal verschillende soorten flessen die het wijnhuis rijk is en bij ons op de plank staat.

Menig wijnvriend is al jaar en dag verslingerd aan deze wijn; het is niet voor niets onze best verkochte huiswijn! We kunnen dan ook niet meer zonder.

Voor die wijnliefhebbers die het stukje Casa Silva al die jaren gemist hebben onderstaand het verhaal van de familie in een notendop!

Bekroond

Met de 5e generatie Silva aan het roer is Vina Casa Silva een van de meest bekroonde wijnhuizen van Chili met al vele prijzen en medailles op zak. Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de 'Oude Wereld' en de innovatieve technieken van de 'Nieuwe Wereld'.

De familie meent dat Colchagua Valley een van de beste regio's in Chili is voor de aanplant van blauwe druiven. Vooral aan de voet van het Andesgebergte, in de aangeplante Los Lingues wijngaard, gedijen de druiven Carmenere en Cabernet Sauvignon meer dan uitstekend. Een mengeling van deze twee druiven is te proeven in de rode huiswijn. 

In een ander gedeelte van deze vallei is de Angostura wijngaard te vinden. Hier wordt de Chardonnay druif aangeplant. Deze wijnen zijn mede dankzij de omgeving waar de druiven groeien heel vol en exotisch van smaak.

In de huiswijn word deze Chardonnay geblend met de Semillon, een hele aromatische druif dat de wijn een tropische touch geeft!

Liefde en aandacht

Mijn man is er in 2009 geweest en heeft gezien met hoeveel liefde en aandacht de druiven geplukt worden en verwerkt, allemaal met de hand! Ook heeft hij een aantal wijngaarden langs de kust bezocht en kwam met indrukwekkende, lees jaloersmakende verhalen thuis!

Door de aardbeving in 2010 heeft het mooie estate wel fikse schade opgelopen maar door hard werken en een beetje geluk hebben wij geen druppel wijn hoeven missen!

Geschreven door Vivienne Prins

Gerelateerde artikelen

Champagne in Nederland

Door:

Op 1 januari tussen 00:02 en 00:30 spoelt men de oliebollen met de inhoud van ongeveer 1 miljoen flessen Champagne weg, éénderde van de totale jaarconsumptie (doodzonde!).

Lees verder

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

FemNa40