In het najaar op de Waddeneilanden

Nu de zomer voorbij is, denken sommige mensen dat een vakantie naar de Waddeneilanden gelijk niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Niets minder is waar. Hieronder enkele tips waarom je er nog steeds naartoe kunt.

 

Ondek zelf

Mensen zeggen wel eens: 'Als je één eiland gezien hebt, ken je ze allemaal'. Dat is natuurlijk niet zo. Natuurgebied 'Het Oerd' op Ameland is niet te vergelijken met 'De Vliehors' op Vlieland of 'de Boschplaat' op Terschelling.

En de zoet/zout vegetatie in natuurgebied De Slufter op Texel (zeekraal, lamsoor) geldt als uniek voor de Wadden. Daarnaast kent de Waddenzee natuurlijk een ongekende verscheidenheid aan (trek-)vogelsoorten.

Bockbierfestival Texel

Naast het genieten van de natuur kun je tijdens de herfstvakantie gezellig meedoen aan de Bockbier proeverij!

Op 20 oktober staat dit heerlijke najaarsbier weer centraal in de Dorpsstraat.

Je kunt dan tientallen soorten proeven bij verschillende café's. Stel je eens voor: heerlijk uitwaaien en dan een heerlijk donker biertje drinken in één van de gezellige café's die de Dorpsstraat rijk is!

Concerten bij Kaarslicht

Bekende en ook minder bekende musici heten je ook in de herfstvakantie welkom op Vlieland tijdens de Concerten bij Kaarslicht. De rust van de natuur en de pracht van klassieke muziek beleef je samen op o.a. 11 en 22 oktober.

Nacht van de Nacht

De Waddeneilanden zijn uitgeroepen tot donkerste plek van Nederland. Op 25 oktober is er een bijzondere huifkartocht met sterren kijken op het donkerste plekje op het eiland, de Boschplaat. Aanrader is de nachtwandeling van de Vogelwerkgroep Texel. Ontdek hoeveel vogels je waar kunt nemen zonder licht!

Berkentrekken

Voor de actievelingen onder ons kun je op Schiermonnikoog voor het berkentrekken kiezen. Tijdens een uitstapje over het eiland steek je je handen uit de mouwen om de mooie natuur te behouden. Wandel je ook mee de duinen in?

 

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40