Amsterdam Gay Pride botenparade

Amsterdam viert dit jaar op 1 augustus haar 20ste botenparade, het paradepaardje van de Amsterdam Gay Pride.

80 Organisaties staan op de eerste zaterdag van augustus paraat om op een feestelijke manier te laten zien waar zij voor staan en strijden.

 

De deelnemers van het festival zorgen op tachtig boten voor een spetterende show met dj’s, opzienbarende thema’s en vooral heel veel lol, die aanstekelijk werkt bij alle toeschouwers op de oevers van de Prinsengracht en de Amstel. 

De boten varen van het Westerdok naar het Oosterdok. De eerste boot vaart om 14:00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18:00 uur de parade bij het eindpunt afsluiten.

De 6 km lange route biedt bezoekers genoeg ruimte om langs de grachten te staan. Ook is het mogelijk om met een eigen boot te komen, echter kan een ligplaats met de boot nooit gegarandeerd worden. Lees hier over de mogelijkheden voor ligplaatsen langs de route. 

Wie varen er mee?

De botenparade is een groot evenement en vergt veel voorbereiding. In februari start de inschrijving voor de parade, waarna begin maart door middel van een loting wordt bepaald welke organisaties er meevaren.
Zie hier de deelnemerslijst.

Voor een impressie van het gebeuren uit 2014 klik je op onderstaand filmpje.Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40