Een selfie geeft een kind een paar schoenen

TOMS is voor de achtste keer de jaarlijkse
One Day Without Shoes campagne gestart die van 5 mei t/m 21 mei 2015 loopt.

Voor elke foto van blote voeten die is gedeeld op Instagram met toevoeging van #withoutshoes zal TOMS een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood doneren.

 

One Day Without Shoes is het initiatief dat ieder jaar door TOMS wordt georganiseerd en maakt mensen ervan bewust wat een impact het op een kinderleven heeft om een paar schoentjes te bezitten.

Je hoeft geen geld te doneren alleen maar een foto te maken van je blote voeten en deze te delen op Instagram met #withoutshoes. TOMS schenkt dan een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood.

Je hoeft geen klant te zijn van TOMS om deel te nemen aan dit mooie initiatief. Je kunt dus meedoen met deze actie en ergens ter wereld een kind blij maken met een paar schoenen.

Steun Global Awareness

Miljoenen kinderen in de wereld groeien op zonder schoenen. Het risico op infectie en ziekte is groot.
Kinderen die geen toegang hebben tot onderwijs en geen goede gezondheid hebben, strijden om de armoedecirkel te doorbreken.

Met de complexe problemen rondom armoede is er niet één oplossing. TOMS is van mening dat schoenen een belangrijke rol spelen in het helpen van deze kinderen; naar beter onderwijs, gezondheid en beweging.
Dit biedt perspectieven voor een betere toekomst. 

Enkele statistieken:

  • Podoconiosis is een slopende ziekte die een uiterst pijnlijke zwelling van de voeten en benen veroorzaakt. Podoconiosis treft meer dan 4 miljoen mensen in minstens 15 landen.
  • Het verstrekken van schooluniformen aan kinderen kan het gaan naar school met 62% verhogen.
  • Als schoenen zijn geïntegreerd in de programma's van ontwikkelingsdoelen kunnen kinderen en hun families zich bekommeren om de zorg en ondersteuning die ze verder nodig hebben.
     


 

Dit zijn een paar voorbeelden van kinderen die al schoenen hebben ontvangen.

       
El Salvador   Honduras   India  
       
Haiti   Peru   Peru  

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40