A better life for all these children…

Actie: Het Vergeten Kind

We weten het, maar vaak ongemerkt vergeten wij het. We zijn altijd zo druk met ons eigen gedoetje bezig en onze eigen mantelzorg, vrijwilligerwerk etc.

Daarom zijn dit soort weken geweldig om ons te laten herinneren dat we deze kinderen 'die gewoon nergens wat aan kunnen doen' NIET vergeten.

 

Het Vergeten Kind zet zich in voor 33.000 kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Soms op een geheime locatie - bizar als ik dit opschrijf - en misschien wel bij jou om de hoek. Puur om hun veiligheid te garanderen.

Deze kinderen kunnen niet in hun eigen bedje slapen omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en die ook niet een normaal KIND kunnen zijn… jeetje kippenvel krijg ik hiervan… wat zijn er toch idioten! Nu even verstand op nul anders word ik nog bozer!

In de opvangcentra is vaak weinig bewegingsvrijheid, te weinig speelmogelijkheden en last but not least te weinig specialistische hulp.

Hoe is het mogelijk dat deze kinderen niet geholpen kunnen worden met al hun verdriet, pijn en gebroken ziel. Hun vertrouwen in mensen moet als het lukt toch echt hersteld worden. Want gelukkig zijn er nog wel hele goede mensen. Maar krijg dat maar is aan deze verstoten kinderen hun verstand.

Pure liefde, tijd, geduld, ruimte, professionals, oprechte warmte, warmte en nog eens warmte. DAT hebben ze nodig en natuurlijk is er een hoop geld nodig. Doneren kun je door deze link aan te klikken.

De cijfers liegen er niet om. Laten we met z’n allen gewoon is bedenken wat er gedaan kan worden en als mensen geen geld hebben is dat ook geen probleem want je kunt je op zoveel manieren nuttig maken. Voorlezen, oprechte aandacht, bezoekjes brengen, speelgoed geven waar onze kinderen teveel van hebben etc. etc.

Het Vergeten Kind werkt samen met Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en COA omdat zij uiteindelijk allemaal hetzelfde willen. Fantastisch dat er zulke stichtingen zijn, deze mensen mogen eens de hoofdprijs winnen en zij weten wat ze ermee moeten doen. Tegenwoordig moet je het zelf doen in Nederland, kijk maar naar onze ouderen... zelfde verhaal. Jammer maar het is zoals het is.

De ambassadeurs voor Het Vergeten Kind zijn: Johnny de Mol, Babette van Veen, Nebahat Albayrak,
Angela Schijf en Saar Koningsberger.

Even een reminder hoe deze stichting ontstaan is

Guusje Nederhorst werd bekend door haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden en later als zangeres in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Ze was een zorgzame jonge vrouw die gek was op kinderen en dieren. Guusjes liefde voor kinderen en dieren vormde de basis van Woezel en Pip, de liefste hondjes van de hele wereld die allerlei avonturen beleven in de Tovertuin. Het vertelt alles over wat voor persoon ze was.
Liefdevol, warm en puur.

Guusje stierf in 2004 op de jonge leeftijd van 34 jaar. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw richt Dinand Woesthoff (leadzanger Kane) in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen. Het liefst wilde ze alle hulpbehoevende kinderen een hand toereiken. Een thuis geven.

Haar wens was om kinderen die een moeilijke kindertijd doormaken weer te laten lachen en stralen. Guusje heeft haar wens niet meer zelf kunnen waarmaken. Vanuit de Guusje Nederhorst Foundation werd gestart om haar Tovertuinen te brengen naar kinderen die niet het geluk hebben om in een stabiele gezinssituatie op te groeien.

De stichting kiest er in 2009 voor zich volledig in te zetten voor kinderen in Nederland die door verschillende problematieken niet thuis kunnen opgroeien en moeten verblijven in sobere opvangcentra met geen tot minimale speelvoorzieningen.

Omdat deze kinderen in opvangcentra door het hele land verblijven, soms op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen, hoor je ze niet en zie je ze niet. Juist daarom wordt deze groep kinderen zo makkelijk vergeten.

Begin 2014 wordt besloten om de naam van de stichting te veranderen. De associaties met de naamdraagster van de stichting (Guusje Nederhorst) zijn altijd positief, maar zeer regelmatig wordt gedacht dat de stichting zich inzet voor zieke kinderen (kinderen met kanker) of wordt de stichting aangezien voor de Woezel en Pip Foundation.

Door de naam te wijzigen in Het Vergeten Kind ligt al in de naam besloten voor welke kinderen de stichting zich inzet. Het Vergeten Kind zal met trots Guusjes gedachtegoed en creaties Woezel en Pip blijven gebruiken in de activiteiten voor jonge kinderen.

En elk jaar herinneren we Guusje door op haar verjaardag een groots landelijk kinderevenement - slotfeest Week van het Vergeten Kind - te organiseren waar kinderen uit opvangcentra een heerlijke dag op een speellocatie beleven.

Dinand Woesthoff: 'Het is onvoorstelbaar wat voor kinderleed je gewoon ‘om de hoek’ aantreft. Deze kinderen mogen we niet vergeten! Naast onze huidige werkzaamheden is het onze missie om de problemen voor ‘vergeten kinderen’ in Nederland eerder te kunnen signaleren, zodat we er samen iets aan kunnen doen: oplossen of in ieder geval verzachten.

Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal, dat willen we niet vergeten. Samen maken we het verschil. Daarom Het Vergeten Kind: Ieder kind een lach. Zo moet het toch zijn?'

Vanavond laat RTL 4 om 20:30 uur dromen van honderden vergeten kinderen in vervulling gaan tijdens de twee uur durende live-show ‘RTL 25 jaar: Het Vergeten Kind’ die, geheel in het teken staat van het goede doel.

Bron: Stichting Het Vergeten Kind

Gerelateerde artikelen

FemNa40