Opening Leontienhuis

Donderdag 9 juli een dag om nooit te vergeten.

Het Leontienhuis werd geopend door Leontien en H.M. Koningin Máxima.

 

De zon scheen en de boerderij glom aan alle kanten. Drie motoren  kwamen de bocht om gevolgd door de auto met Koningin Máxima. Mooi als altijd, in een taupe-kleurige jurk met rode hoed en bijpassende accessoires, stapte ze uit. Ze was blij met de prachtige bloemen die Indy, dochter van Leontien, haar gaf. Leontien heette de Koningin welkom en vertelde kort over haar eetstoornis en waarom een inloophuis als het Leontienhuis belangrijk is. Hierna volgde de onthulling van een prachtige vlinder: de officiële opening van het Leontienhuis.

Vervolgens hebben Leontien en Fieke(Manager Leontienhuis) de Koningin via een rondgang door de boerderij laten kennismaken met bezoekers en vrijwilligers.

Een verslagje van 2 groepen:

De groep ouders en naasten

De ouder- naastengroep zat boven in de presentatieruimte, in 3 groepjes verdeeld over 3 tafeltjes. Vantevoren was afgesproken dat iedereen familiefoto’s mee zou nemen, juist ook van de periode voor de eetstoornis van ieders kind/naaste.  Het mooie en waardevolle van contact met andere ouders, is dat je aan een half woord genoeg hebt. Soms is een blik al voldoende om te begrijpen wat de ander voelt. Het duurde dan ook niet lang of aan alle tafeltjes werden ervaringen uitgewisseld. We gingen zo op in elkaars verhalen en foto's dat we bijna waren vergeten waarom we eigenlijk in het Leontienhuis waren. Het was voor velen een complete verrassing toen de koningin met haar gevolg ineens bij onze tafels stond. Ze gaf onmiddellijk aan graag te willen zitten, op gelijke hoogte met ons. En dat deed ze dan ook, bij elke tafel. Overal stelde ze diepe, warme en belangstellende vragen. Wat een intelligente, betrokken en hartelijke vrouw is onze koningin! Voordat ze vertrok bedankte ze ons voor het delen van onze ervaringe, en wenste ze ons veel sterkte.

Een verslagje van de meidengroep

Wij zaten met z’n twaalven in de creatieve ruimte te wachten op de komst van onze Koningin. Al wachtend hebben we zitten tekenen en kleuren. Klokslag 10.55 uur (precies zoals het op het programma stond) stapte ze de ruimte binnen waar ze tussen ons in kwam zitten aan tafel. Het bijzondere was dat iedereen persoonlijk aandacht kreeg. Ze was serieus geïnteresseerd. Toen het gesprek ging over mooie mannen in pak (ja, we zijn jonge meiden hè?!), vertelde ze een leuke anekdote over haar beveiligers in Argentinië die de belangstelling trokken van een groep vrouwen. Ze is een hele leuke vrouw. Het was een dag om nooit te vergeten!

Samengevat: gesprekken met een lach en een traan. De koningin toonde zich zeer betrokken en warm. Het was een eer en een symbolische kroon op de inspanningen van iedereen die heeft meegeholpen het Leontienhuis te realiseren!

Geschreven door: Wilma en Veroni ( vrijwilligster van het Leontinehuis)

   

Zie www.leontienhuis.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40