Mijn baan als vrijwilliger

Ik heb een geweldige baan. Ik werk met leuke mensen en leer heel veel. Elke dag is weer anders, geeft voldoening en is erg dankbaar werk. Geweldig mooi gebouw (Hundertwassergebouw, het enige in Nederland!).

 

 

Heel goed te combineren met mijn gezin en andere werkzaamheden. Als er een vacature zou komen, zou ik meteen solliciteren. Het is namelijk vrijwilligerswerk wat ik doe.

Ronald McDonald Kindervallei

Twee ochtenden in de week werk ik bij de Ronald McDonald Kindervallei, als receptioniste.

Bij de kindervallei kunnen gezinnen waarvan het kind een geestelijk of lichamelijke beperking heeft op vakantie komen. Het appartement is helemaal aangepast. Plafondlift, hoog-laagbed, douchbrancard etc. Ook is er een internetruimte, speelkamer met een wii, bibliotheek en een hele mooie snoezelruimte. Kortom genieten!

 

Taak

Mijn werk taak is om de gasten te woord te staan als ze vragen hebben en eventueel het oplossen van het probleem, maar ook de telefoon bantwoorden, de post, de mail.

Ik werk er nu ongeveer twee jaar en krijg er steeds meer vaste taken bij. Voor mij een teken dat ik het kan en dat ze vertrouwen in me hebben.

Elke keer als ik om half één weer naar huis ga, dan is dat met een voldaan gevoel.

Geschreven door: Esther Brok

FemNa40