Vrijwilliger aan het woord!

Monique van FemNa40 is mijn collega op de dinsdagen in het Johannes Hospitium. We hebben zo’n fijne ploeg met elkaar dat we zelfs uitstapjes maken met elkaar.

 

Op een van deze vroeg ze mij voor Femna40 te willen vertellen over mijn andere vrijwilligerswerk. Toen ik tijd over had wilde ik een andere uitdaging, maar alleen in de vorm van vrijwilligerswerk, geen betaald werk meer. Alweer 4 jaar doe ik onderstaand werk, 1 dag per week.

Hour of Power

In de Nieuwsbrief van Hour of Power uit Laren(NH), een wereldwijde organisatie, werden vrijwilligers gevraagd o.a. als receptioniste/telefoniste.

Het is een stichting die missionair in de media is, met uitzendingen op zondagmorgen op RTL5 tussen 8 en 10 uur.

We beogen met de uitzendingen de positieve boodschap van liefde en hoop te verspreiden en het leed in de wereld te verzachten.

Vooral de toespraken van Henri Nouwen met als thema ‘Je bent geliefd’ raken ontzettend veel mensen. Dat merken wij aan de bestellingen van zijn boeken en van de dvd’s van de uitzendingen. Hoe belangrijk is het voor ieder mens zich geliefd te weten. Als meer mensen hiervan doordrongen zouden zijn, zou er veel minder leed zijn in de wereld. De data-invoer voor deze bestellingen behoort ook tot een van mijn taken, wat ik erg leuk vind, want werken met de computer heeft mijn hart.

Werk als resecptioniste/telefoniste

Naast onze taak als receptioniste/telefoniste verzorgen we als vrijwilliger verjaardagskaarten voor de donateurs, waarvan we vaak bijzondere reacties krijgen. Soms is het de enige felicitatie die iemand krijgt.

Ook organiseert de stichting jaarlijks één of meerdere grote concerten, waarvoor wij als vrijwilliger worden gevraagd te assisteren.

Tevens wordt er door de dochterorganisatie Hart voor Kinderen daadwerkelijk hulp verleend in o.a. Haïti en Afrika. Hiervoor nemen wij ook telefoon aan en assisteren bij mailings.

Zoals je ziet, heel gevarieerd en samen met heel fijne collega’s proberen we ons steentje bij te dragen voor een betere wereld.

Geplaatst door: Ria Hogendoorn

Gerelateerde artikelen

FemNa40