Sprookje ter ere van Koningsdag

Dit jaar op 27 april vieren we Koningsdag nieuwe stijl.

We vieren de verjaardag van Koning Willem-Alexander allemaal mee.

Daarom, ter ere van deze Koningsdag, heeft
Oxfam Novib Pakt Uit een inspirerend ‘sprookje’ voor jullie.

 

Er was eens…

Er was eens in een land hier ver vandaan, genaamd Mali, een klein meisje… Haar naam is Kady Baby Maiga.
Zij was een heel gewoon meisje, net als alle andere meisjes. Maar, zij zou uitgroeien tot een sterke onafhankelijke vrouw. Doordat zij de kans kreeg om naar school te gaan.

De goede fee

Als volwassene zag Kady Baby Maiga hoe belangrijk onderwijs is. Net als de goede feeën in sprookjes wilde zij het geschenk van onderwijs doorgeven. Met zo’n geschenk zouden alle ‘prinsjes en prinsesjes’ van het land de kans zouden krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Onderwijs is dé kans om uit de armoede te komen.

A dream is a wish the heart makes…

Met deze droom in haar hoofd werd zij uiteindelijk voorzitter van een organisatie voor onderwijs en zet ze zich samen met Oxfam Novib in voor goed onderwijs en goede leerkrachten. Om er zo voor te zorgen dat ieder kind naar school kan en de kansen krijgt die hij/zij verdiend. Kady Baby Maiga inspireert!

Met onderwijs krijgt iedereen de kans op een lang en gelukkig leven! Zo zorg je voor de Kady Baby Maiga’s van de toekomst. Dus zet je ook in voor deze droom en geef juist met Koningsdag 2015 3 schoolboeken cadeau van Oxfam Novib Pakt Uit.

Wil je meer lezen over Kady Baby Maiga? Het hele verhaal lees je hier.

Bron: Oxfam Novib

Gerelateerde artikelen

Pak uit met Oxfam Novib

Door:

Is het jou ook weleens gebeurd dat je tijdens de feestdagen een cadeautje krijgt dat een teleurstelling blijkt te zijn? En zit je er zelf ook weleens naast als je een cadeautje voor iemand koopt?

Lees verder

FemNa40