De Week van het Vergeten Kind

Helaas is het zo dat er in Nederland jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties verblijven.

Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding.

 

 

Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten wij ons breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. 

De Week van het Vergeten Kind 2016 loopt van 29 januari t/m 4 februari. Deze week staat in het teken van ‘vergeten’ kinderen in opvanglocaties. Nederland telt 38.000 kinderen in opvanglocaties.

Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding.

Tijdens de Week van het Vergeten Kind organiseert de stichting elke dag een activiteit om deze kinderen ‘zichtbaar’ te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt.

Zoals de première van Het Vergeten Kind Filmfestival in Pathé Tuschinski, de talkshow ‘Vergeten Kind Talks’ in de setting van RTL Late Night en de Junior Persconferentie in Madurodam.

Het volledige programma is te vinden op de website Stichting Het Vergeten Kind. Steun de organistie om deze kinderen niet te vergeten en plak mee, plaats hartje met post-its op je raam en doneren kun je via de website

Gerelateerde artikelen

FemNa40