Pak uit met Oxfam Novib

Is het jou ook weleens gebeurd dat je tijdens de feestdagen een cadeautje krijgt dat een teleurstelling blijkt te zijn?

En zit je er zelf ook weleens naast als je een cadeautje voor iemand koopt? Dit gebeurt vaker dan je denkt. 

Slechts 31% van de Nederlanders geeft aan nog nooit een cadeau te hebben gekregen waar men niet op zat te wachten.

 

De rest is ervaringsdeskundige op dit gebied. Bij ongeveer 1 op de 10 Nederlanders komt dit elk jaar wel een keer voor. Is het je weleens overkomen dat je tijdens de feestdagen een cadeau kreeg waar je niet op zat te wachten, omdat het bijvoobeeld niet naar je zin of smaak was? Zo ja, hoe vaak?

Eerlijkheid duurt het langst. Toch?

Weinig ontvangers van ‘ongewenste’ cadeaus durven de gever om het bonnetje te vragen om het cadeau te kunnen ruilen (9,4%). Blijkbaar willen we de gulle gever niet kwetsen. Daarom gaan cadeaus niet terug naar de winkel, maar belanden vaak onderin de kast (26,4%).

Ook komt het vaak voor dat de ontvanger het cadeau op een ander moment doorgeeft aan een ander (27,4%). Doe jij alsof je heel blij bent met een cadeau terwijl je dat eigenlijk niet bent? Dan ben je in goed gezelschap. Maar liefst 60,8% laat de gever in die waan. Vooral vrouwen blijken in deze gevallen grote actrices.

De zoektocht naar cadeaus

De meeste gevers letten er bij het kopen van het cadeau op dat het iets is waarvan zij denken dat de ontvanger het graag wil hebben (66%). Of dat het cadeau op het verlanglijstje staat (55%) of nuttig is (56%).
Vooral vrouwen tonen een groot inlevingsvermogen en proberen het goed te doen bij de ontvanger.

Cadeautip voor de feestdagen: de Oxfam Novib collectie

Zoek je een origineel cadeau voor iemand die alles al heeft? Denk eens aan een geit, een paar kippen of een studiebeurs! Oxfam Novib Pakt Uit is een bijzondere cadeaucollectie met meer dan 35 originele cadeaus die mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst bieden.

Een Oxfam Novib Pakt Uit cadeau is een eerlijk cadeau dat het verschil maakt! Jij legt het cadeau onder de kerstboom in de vorm van een mooie cadeaukaart. Het echte kerstcadeau gaat naar mensen in ontwikkelingslanden die het hard kunnen gebruiken: de ultieme kerstgedachte. 

Als je een Oxfam Novib Pakt Uit cadeau koopt, wordt jouw donatie ingezet om het leven van anderen te verbeteren. Jouw vriend, familielid of collega krijgt een mooie kaart waarop staat dat zijn of haar cadeau naar iemand anders is gegaan die daar veel meer behoefte aan heeft.

Dit is dé manier om meer mensen tegelijk blij te maken met één cadeau en om op een persoonlijke manier jouw maatschappelijke betrokkenheid te laten zien.

Enkele voorbeelden uit de collectie:
- Geit, 36 euro
- Tien kippen, 17 euro
- Schoolboeken, 9 euro
- Groentetuin, 29 euro

De Oxfam Novib collectie: Fotoshoot

In de webwinkel zijn er meer dan 35 originele cadeaus vanaf 7 euro verkrijgbaar. De cadeaus krijg je in de vorm van een super originele cadeaukaart.

De cadeaukaarten kun je extra mooi laten verpakken zodat je echt een geweldig cadeau onder de kerstboom hebt liggen:

Gerelateerde artikelen

FemNa40